Savarine de casă. Rețeta veche – cea mai bună rețetă de savarină

de: Filon Stan
24 06. 2020

Vă prezentăm o rețetă de savarine exact cum o preparau mătușile noastre. Copiii vor fi încântați de această rețetă veche, dar și invitații pe care îi veți avea la masă vă vor privi cu alți ochi, după ce vor gusta din savarinele acestea gustoase.

Ingrediente pentru rețetă de savarine de casă

 

  •  250 g faina
  •  2 oua
  •  150 ml lapte
  •  30 ml ulei
  •  5 g drojdie uscata
  •  1 lingura zahar tos
  •  1 praf sare
    Pentru sirop
  •  400 ml apa
  •  50 g zahăr
  •  3 linguri esenta de rom
    Pentru umplutura
  •  500 ml frisca lichida grasa rece

Să ne apucăm de rețeta de savarine! Se amestecă făina cu laptele, drojdia şi zahărul. Apoi, urmează ouăle, uleiul, sarea şi amestecaţi aluatul timp de 5 minute, până la omogenizare. Se lasă la dospit circa 30 de minute, după care se şpriţează sau se pune în forme unse şi se mai lasă puţin la dospit. Se coc la foc mediu crica 25 de minute şi se lasă la răcit.

Ingrediente pentru rețetă de savarine de casă

Cum se prepară savarinele

Între timp se face siropul, din apă încălzită pe foc, cu zahăr şi esenţă de rom. Tăiaţi savarinele răcite cu o foarfecă mare, astfel încât să aibă un căpăcel încă ataşat, apoi scufundaţi-le în sirop, sau însiropaţi bine într-o tavă mare.

Se bate frişca şi se umple fiecare savarină cu un poş. Deasupra căpăcelului se poate pune puţin jeleu, peltea sau dulceaţă de căpşuni, după preferinţe. Se lasă la răcit peste noapte şi se servesc a doua zi de la frigider.