Satul superb din România unde mașinile vor fi interzise. Se întâmplă de luni, 15 mai
Începând cu data de 15 mai 2023, turiștii nu vor mai avea voie să circule cu mașini în unul dintre cele mai cunoscute sate din România. Autoritățile tocmai au făcut anunțul important. Unde poți lăsa automobilul, în drum spre localitate.
Satul unde oamenii nu mai pot circula cu mașinile
Turiștii care vor să viziteze satul Viscri nu mai au voie să circule cu autoturismul în sat, anunță cei de la radiobrasovfm.
Potrivit autorităților, șoferii pot lăsa mașina în parcarea de la intrarea din sat, pe sensul dinspre Sighișoara, apoi vor fi nevoiți să se plimbe pe jos, pentru a se bucura de frumusețile localului.
Această măsură a fost pusă, recent, în practică, după ce oficialii localității au putut îndeplini toate formalitățile necesare.
Reamintim că Satul Viscri este inclus în patrimonial UNESCO, iar frumusețea lui l-a fermecat și pe actualul Rege Charles al Marii Britanii, suveranul englez având o proprietate în așezarea autohtonă respectivă.
De altfel, prima zi în care s-a experimentat oprirea accesului autovehiculelor în sat a fost chiar ziua încoronării Regelui Charles al III-lea.
Citește și Zona din România care interzice mașinile turiștilor, începând cu 15 mai. Cum mai poți ajunge aici
Viscri, satul care l-a cucerit pe Regele Charles al III-lea
Așezarea din inima Transilvaniei ascunde una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săsești, precum și un sat superb, cu peisaje de vis.
Satul Viscri adăpostește 400 de locuitori, arthitectura locuințelor fiind simplă, colorată, veselă și autentică. Turiștii se pot plimba pe aceleași pășuni pe care Regele Charles obșinuia să le colinde, alături de un prieten biolog de-ai săi.
De când monarhul Marii Britanii a vizitat satul transilvănean pentru prima dată, popularitatea locului a crescut foarte mult, turiștii fiind curioși să afle despre cătunul superb din inima României care te transportă într-o lume de poveste.
„Faptul că există încă meșteșugari în satul ăsta cum ar fi fierarul, spre exemplu, unde mă duc cu ei să le prezint tehnică de fierărie de acum 150-200 de ani, foalele pe care le are fierarul au vreo 200 de ani la rândul lor.
Soția lui fabrică faimoșii papuci din pâslă care au dus faima Viscriului în anii 90 și atunci le arăt copiilor niște meșteșuguri cumva dispărute din peisajul de astăzi ca să vadă cum se întâmplă lucrurile și le place tare ceea ce văd., potrivit Digi 24.