Este un loc deosebit în România, unde trăiesc cetățeni cehi. Deși nu este foarte cunoscut de români, este îndrăgit de turiștii străini. Se situează în regiunea Banat.
Un loc din România despre care puțini dintre noi au auzit. Deși nu este foarte cunoscut, atrage turiști străini care vin să facă drumeții sau chiar să se mute aici, realizând că acest loc este ideal pentru a-și petrece restul vieții.
Este vorba despre un sat din regiunea Banatului, care, deși nu este foarte cunoscut printre români, este surprinzător de popular în Cehia. Românii care cunosc această zonă îi numesc pe locuitori „pemi,” probabil după numele Boemiei, regiunea de origine a cehilor.
Ravensca este o fostă colonie, fondată în anul 1826, în secolul al XIX-lea, și a fost populată de familii de coloniști cehi. La început, s-au construit 64 de case grănicerești pentru noii coloniști. Unele dintre aceste case au fost distruse din cauza prăbușirii muntelui.
Satele pemilor din Banat sunt mai cunoscute în Cehia. Vara, mii de turiști cehi, dar și din alte țări, vin să exploreze această zonă și sunt plăcut surprinși de ceea ce găsesc. După ce vizitează Ravensca, aceștia se îndreaptă spre destinații din apropiere, precum Dunărea, unde pot descoperi
Ravensca este așezată pe trei culmi de deal care se ramifică în formă de stea, având ca punct central biserica. Casele localnicilor sunt simple, bine întreținute și aduc aminte de copilărie, fiind decorate cu flori și având în curte păsări și animale. Unele case, însă, sunt abandonate și neîngrijite. Multe dintre mașinile din Ravensca au numere de înmatriculare din Cehia.
Școala din sat mai are doar 2 elevi care au rămas fără învățătoare
Ravensca mai are în prezent doar 49 de locuitori, majoritatea fiind vârstnici, deoarece după anii ’90, cei mai mulți tineri au plecat în Cehia și alte țări. Școala din sat este aproape goală, având doar 2 elevi înscriși, care tocmai au rămas fără învățătoare. Se caută un nou cadru didactic, dar acesta trebuie să știe și limba cehă.