Satul din România unde o casă se vinde doar cu 2.500 de euro. Terenul are 7.000 de metri

de: Stan Nicu
26 11. 2022

Există zone în România unde prețurile imobilelor sunt parcă din alte timpuri. Sunt atât de mici încât nu îți vine să crezi, ai impresia că par anunțuri false, însă nu sunt deloc așa. Sunt cât se poate de adevărate. Într-un astfel de loc, o casă se poate cumpăra și cu 2500 de euro, în contextul în care proprietatea are un teren de 7000 de metri pătrați.

Unde poți cumpăra o casă cu un teren de 7200 de mp. cu doar 2500 de euro. Care este locul din România

Un astfel de loc, unde casele sunt foarte ieftine, este satul Doba, din Olt. Aici, proprietarul unei case cu 3 camere, cu curte mare, livadă și mai multe anexe, construită în anul 1995, situată în centrul satului,  solicită numai 2500 de euro pe ea.

„Casa cu grădină, construită în 1995 din bolțari, situată în sat Doba, județul Olt, alcătuită din 3 camere, hol, terasă, anexe gospodărești, beci, curte mare, livadă cu pomi fructiferi, fântână, viţa de vie, curent electric 220/380V. Grădina 1827mp. Suprafața totală casă+gradină + teren arabil, în total 7200mp. Preț 2500 euro. Casa este situată în centrul satului”, este anunțul postat de către proprietar pe OLX.

Case ieftine și în Mehedinți

Case foarte ieftine, comparativ cu cele de la oraș, se găsesc și în Județul Mehedinți. Aici, în satul Stignița din comuna Poroina Mare, o casă situată pe strada principală poate fi cumpărată cu doar 6.500 de euro.

Casa are două camere, două holuri, cămară, precum și bucătărie de vară/iarnă, grajd pentru animale, dar și magazie de cereale. Imobilul este amplasat pe un teren de 600 de metri pătrați și beneficiază de apă curentă la robinet.

Calafat: garsonieră cu 3500 de euro

Și cei care preferă viața la bloc pot găsi în România oferte mai mult decât convenabile.

Spre exemplu, în orașul Calafat, o garsonieră situată la etajul 1 al unui bloc de 4 etaje costă doar 3500 de euro.

Proprietarul specifică în anunț că garsoniera este nedecomandată, iar blocul a fost construit în anul 1977.

Ce se întâmplă cu prețul locuințelor în 2023

Pe de altă parte, experții în imobiliare anunță că prețul locuințelor va continua să crească și în 2023, aceștia anunțând și motivele.

„1. Piața de capital din România nu a câștigat încă o încredere suficientă în rândul românilor, prin urmare aceștia găsesc în domeniul imobiliar singurul loc sigur și profitabil în care să-și investească pe termen mediu și lung banii.

2. Veniturile pasive rezultate din chirii fac din investiția imobiliară una foarte atractivă. Chiar dacă la un moment dat, pe termen scurt, prețurile imobilelor scad, chiriile aduc în continuare venituri proprietarilor.

3. Inflația, în continuă creștere, determină o direcție a investițiilor în proprietăți imobiliare.

4. Impozitele relativ mici, în comparație cu toate țările din Uniunea Europeană., pe proprietatea imobiliară cât și impozitul pe venitul obținut din chirie, fac din domeniul imobiliar o atracție constantă pentru investitori”, sunt motivele enumerate de Trifu Imobiliare.