Satul din România cu 7 oameni unde se vând case cu 500.000 de euro! Locul e un adevărat Paradis

de: Ioana Bucur
11 10. 2023

În trecut, era unul dintre cele mai frumoase și prospere locuri din regiune, dar a fost părăsit de oameni și dat uitării. Acum, are toate șansele să revină la viață. Acesta este satul din România în care mai trăiesc doar șapte oameni, dar în care se vând case cu 500.000 de euro. Este un colț al țării parcă desprins din paradis.

Satul din România care mai are doar șapte locuitori

Un peisaj de o frumusețe ce îți taie respirația, o liniște absolută, un colț al țării uitat de români, dar de care s-a îndrăgostit un străin care a scos din buzunar jumătate de milion de euro pentru a locui acolo.

Satul din România cu șapte locuitori are o poveste intersantă. Situat într-o zonă de dealuri, la întâlnirea județelor Timiș și Arad, Labașinț era „acasă”, pe vremuri, pentru nu mai puțin de 500 de familii și era una dintre cele mai frumoase prospere localități din regiune. A fost părăsit, dat uitării, până când a fost descoperit de un italian.

„Obiectivul nostru este să aducem oamenii înapoi”

Cel care a văzut potențialul uriaș a fost Osvaldo Martinelli, expert în domeniul imboliar și broker pe piețele internaționale. Italianul a a cumpărat toate terenurile intravilane ale satului, abandonate de foștii locuitori, adică aproximativ 90 de hectare.

„Labașint mi-a plăcut de prima dată, am văzut că e o zonă cu un potențial grozav în turism naţional şi internațional, dar și imobiliar și asta mi-a dat curaj să mă arunc și să dezvolt această zonă. Obiectivul nostru este să aducem oamenii înapoi.

Partea imobiliară cuprinde case de vacanță de la 50 de mp la 100 de mp și chiar mai mari. Eu cred, că în 4 -5 ani, o să avem 200 de case și o sa fie 400-500 de persoane”, a declarat Osvaldo Martinelli, pentru Observator News.

A deschis un resort de lux, însă frumusețea locului i-a convins pe unii să își cumpere o casă în micul sat românesc.

Te-ar putea interesa și: Satul din România care stă pe o comoară de aur. De ce nimeni nu are voie să se atingă de el

Casele se cumpără și cu jumătate de milion de euro

Printre aceștia se numără Yves Pauwels, un afacerist din Belgia. Acesta este acum proprietarul unei case, o vilă de 364 de metri pătrați cu un teren de 5000 de metri pătrați, a cărei preț a fost de 500.000 de euro.

„Ai doar natură în jur, liniște. În Europa nu e atât de uşor să găseşti aşa ceva. 10 km în jurul meu nu e industrie, nu e nimic, dacă nu fumezi, ai parte doar de aer proaspăt.

Este casa mea din Labașinț, casa visurilor mele. Aici va fi livingul, cu un șemineu și când urcăm o sa înțelegi de ce îi spun casă de vis. Locația este foarte specială, aici avem răsăritul, exact în față, unde e Muntele Mic, și acolo e apusul, exact pe terasă”, a spus omul de afaceri belgian, pentru sursa citată.

Te-ar putea interesa și: Ce s-a ales de satul din România unde soarele răsare de două ori. O adevărată lovitură