Satul din România care păstrează vii tradițiile vechi de sute de ani. Aici trebuie să mergi în vacanță

Satul din România care păstrează vii tradițiile vechi de sute de ani. Aici trebuie să mergi în vacanță
Satul Drăguș din România păstrează tradiții vechi de sute de ani

Vara anului 2022 reprezintă un punct de cotitură pentru românii care doresc să se deplaseze în vacanțe. Din cauza provocărilor economice cu care se confruntă, mulți renunță la călătoriile în afara țării și optează, mai degrabă, pentru obiective autohtone. Pe lista acestora se află și un sat din România care păstrează vii tradiții vechi de sute de ani. Aici trebuie să mergi în vacanță!

Satul din Brașov care păstrează vii tradiții vechi de sute de ani

În anul 2018, satul Drăguș din județul Brașov, cunoscut și sub numele de „Satul Zmeilor”, potrivit Wikipedia, a fost desemnat „Sat Cultural al României”, alături de alte 16 comune din țara noastră. Și nici nu e de mirare!

Aflată la 90 de km de municipiul Brașov, mica așezare cochetă de la poalele Munților Făgăraș a atras o mulțime de turiști de-a lungul timpului. În mare parte, succesul înregistrat în domeniul turistic în regiune a avut de-a face cu peisajele spectaculoase și unele dintre cele mai ciudate tradiții și obiceiuri, care au fost conservate cu mare atenție de către localnici.

Conținutul de viață aparte din satul Drăguș, dependent de obiceiurile străvechi, se manifestă aici printr-o conexiune tainică și plină de mister între localnici, resimțită în mod inevitabil și de către turiști. Casele specifice Țării Făgărașului, biserica ce datează din secolul al XVIII-lea, precum și cea mai veche moară cu pietre din zonă stârnesc admirația tuturor celor care vizitează regiunea.

Ce obiective poți vizita în „Satul Zmeilor” din România

În satul Drăguș, unde peisajul este ca-n povești, poți să ajungi urmând ruta E68 dinspre Făgăraş spre Sibiu. Așezarea se află la 24 de kilometri de municipiul Făgăraş şi la 9 kilometri de Mănăstirea Sâmbăta de Sus, iar cei care ajung în zonă pot să facă drumeții inclusiv în Munții Făgărașului.

Atracțiile turistice din satul Drăguș nu se rezumă, însă, doar la cele menționate anterior. Unul dintre obiectivele care a stârnit atenția multor turiști este labirintul din lanul de porumb din mica așezare, care se întinde pe trei hectare, și este cunoscut și sub denumirea de „Labirintul Poveștilor de la Drăguș”.

În regiune se află și parcul de distracții Aventura Parc, destinat tuturor curioșilor care vor să se distreze și într-un stil mai modern. Tot aici, românii pot să meargă și la pârtia de schi, care nu este deloc mai prejos decât Pârtia Bradul din Poiana Braşov.

Mai mult decât atât, românii care locuiesc în satul Drăguș pun mereu la dispoziție turiștilor propriile locuințe pentru a înnopta până când decid să părăsească zona.