Satul din România care mai are doar 5 locuitori. Sunt aproape 50 de case nelocuite
Pare incredibil, însă este adevărat. Un sătuc din Gorj este aproape abandonat, după ce au mai rămas doar 5 rezidenți în localitate. Aproape 50 de case sunt părăsite. Unde se află cătunul și ce s-a ales de el. Autoritățile fac tot posibilul pentru a readuce satul la viață, deși doar două familii mai locuiesc acolo, în prezent.
Unde se află satul din România în care mai locuiesc doar 5 oameni
Boia, un sat izolat din județul Gorj, este aproape părăsit în totalitate, cu excepția a cinci oameni. Două familii mai locuiesc în două dintre cele 50 de case aproape abandonate.
Localitatea se află pe o uliţă pietruită şi îngustă, care te duce în vârful dealului. Cătunul se află la o distanţă de 40 de kilometri până la Târgu Jiu.
Autoritățile fac tot posibilul pentru a readuce cătunul la viață, așezare abandonată din cauza lipsei unor condiții decente de trai.
„Cinci persoane (n.r. – au mai rămas în sat). Două familii. Aceea cu trei persoane şi eu cu baba.”, a declarat unul dintre locuitori, Iulian Vlăduţoiu, exclusiv pentru Observator.
Milica și Iulian Vlăduțoiu sunt doi dintre cei cinci locuitori rămași în satul Boia din județul Gorj. Cei doi vârstnici se gospodăresc așa cum pot și mărturisesc că și-au trăit toată viața în acest sat.
„Mergem cu bicicleta. N-avem magazine, n-avem nimic pe aici. Este tocmai jos, în sat, la Vidin. Dacă munceşti, ai de toate. Dacă nu munceşti, nu prea ai. Culegem fasole, roşii, sfeclă, morcovi, ce e necesar, ce e necesar în gospodărie.”, au explicat cei doi locatari.
Citește și Locul din România unde se află cea mai mare biserică de lemn din lume. Străinii vin mereu aici
Ce planuri are primarul pentru a atrage investitorii în satul Boia
Primarul din Jupînești, Ion Gîrniceanu, este determinat să investească bani pentru a atrage oamenii în satul Boia, după decade în care cătunul a fost lăsat de izbeliște. Edilul susține că vrea să asfalteze drumurile și așteaptă bani de la Guvern, pentru a se putea ocupa de acest loc unic din România.
Mai exact, după zeci de ani în care nu s-a investit nimic, primăria încearcă, în prezent, să atragă tinerii în satul uitat de lume, pentru a pune bazele unor afaceri în domeniul turismului sau al agriculturii, precum deschiderea unor pensiuni menite să aducă turiști.
„Avem doi tineri din comună care sunt interesaţi să facă două pensiuni. Suntem la faza de a face cadastru, de a identifica toate terenurile pentru a le concesiona sau a le cumpăra.”, a mărturisit primarul pentru sursa citată.