Satul din centrul României care i-a înnebunit pe turiști. Face furori printre oameni după ce a fost modernizat

de: Ioana Bucur
14 05. 2023

După o investiție importantă și un proces impresionant de modernizare, un mic sat din centrul României face acum furori în rândul turiștilor. Cei care își doresc să trăiască o experiență inedită, departe de aglomerația și zgomotul specifice vieții la oraș, se pot caza în căsuțele din lemn ce sunt înconjurate de un peisaj ca desprins din povești.

Un sat din centrul României i-a cucerit pe turiști

În ultimii ani, românii au redescoperit frumusețea vieții la țară. Așezări mici din diferite zone ale țării se bucură acum de un succes uriaș în rândul turiștilor dornici de aer curat, liniște și peisaje superbe.

Un exemplu perfect este un sat din centrul României. Cu banii obținuți din PNRR, a trecut printr-un proces de modernizare, atrângând acum vizitatorii ca un magnet. Autoritățile din Râul Sadului își doresc să pună acest sat de munte din Mărginimea Sibiului pe harta turistică a țării.

Cei care ajung acolo sunt întâmpinați de un peisaj desprins parcă din povești, comuna fiind ascunsă între Munţii Lotrului şi Cindrel. Voluntarii au ajutat la salvarea șurilor vechi și a colibelor păstorești, acestea fiind acum principalele atracții din zonă.

Te-ar putea interesa și: Satul superb din România unde mașinile vor fi interzise. Se întâmplă de luni, 15 mai

„Să reaprecieze ce alte generaţii apreciau”

Satul Râul Sadului se află la o altitudine de 800 de metri și este renumit pentru păstorit. Vizitatorii se pot caza în căsuţe din lemn construite după modelul vechilor adăposturi folosite de ciobanii din Mărginime.

„Căsuţa din spate înglobează, aduce la un loc, şi ce e în afară şi ce e înăuntru, tot ce am învăţat noi în ultimii trei ani renovând colibe şi având grijă de ceea ce e în sat”, a spus coordonatorul proiectului. potrivit Observator News.

Inițiatorii proiectului „Cultivarea Frumosului în Țara Colibelor” își doresc să îi încurajeze pe localnici să folosească mai mult resursele zonei.

„În primul rând să reaprecieze ce alte generaţii apreciau. Să aprecieze ceea ce au acum şi să înveţe să prindă de la noi anumite moduri prin care să folosească aceste resurse cât mai sustenabil şi cât mai tradus în lumea reală”, a mai declarat acesta.

Sursă foto: Țara Colibelor/Facebook

Te-ar putea interesa și: Locul superb din România unde se vorbește o limbă necunoscută. A fost inventată acum 100 de ani