Satele din România care merită vizitate cel puțin o dată. Ce locuri și peisaje superbe sunt neapărat de văzut

de: Iulia Statie
07 10. 2021

Viața de zi cu zi aduce, de multe ori, stres și probleme. Te poți deconecta de tot ce te frâmântă vizitând unele dintre cele mai frumoase sate din România, iar în aceste zone parcă timpul rămâne în loc. Cu siguranță frumusețea de care dau dovadă o să te cucerească pentru totdeauna!

Valea Viilor

Valea Viilor, o veche așezare săsească, face parte din Patrimoniul UNESCO încă din anul 1999. În această localitate a fost construită o biserică în stil gotic, ce, ulterior, a fost fortificată pentru a proteja localnicii de atacurile triburilor de mongoli. Aici se pot găsi 5 gospodării care și-au păstrat farmecul de odinioară.

Saschiz

Comuna Saschiz, pe lângă faptul că aparține de Patrimoniul UNESCO, este una dintre cele mai frumoase locații din România. Aceasta are un aer medieval și este plină de tradiție maramureșeană, fiind cunoscută pentru cizmarii, olarii, zugravii și tâmplarii care au locuit aici.

Câlnic

În localnitatea Câlnicc se găsește o biserică fortificată, inclusă în Patrimoniul UNESCO din România. În acest loc parcă totul rămâne pe loc, așa că mulți turiști se îndrăgostesc pe loc de armonia de care dă dovadă. De asemenea, localitatea mai este cunoscută pentru așezările vechi neolitice din cultura Coțofeni.

Preajmer

Mulți români vizitează Preajmer cel puțin o dată în viață pentru a vedea Cetatea și Biserica fortificată, acestea fiind unele dintre cele mai frumoase obiective turistice din zonă. Mai mult, unicitatea locului plin de istorie îi interesează pe mulți, mai ales pentru că localitatea a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO.

Dârjiu

O altă comună inclusă în Patrimoniul UNESCO din România este Dârjiu. În această locație se află una dintre cele mai importante biserici fortificate din Transilvania, biserica din Dârjiu, așa că mulți se înghesuie pentru a ajunge să privească frumusețile pe care le prezintă comuna, potrivit Libertatea.

Viscri

În secolul al XII-lea, mai mulți secui au fost aduși în Viscri pentru a păzi granița regatului, iar, ulterior, ei au ridicat o biserică de calcar alb-verzui. Făcând parte din patrimoniul UNESCO, satul a trezit interesul multor oameni cunoscuți, printre care Prințul Charles, care și-a cumpărat și o casă.

Râmetea

Localitatea Râmetea oferă peisaje rupte din povești, fiind înconjurată de de masive montane înalte de 500-600 de metri și străbătută de râul Râmetea. Bineînțeles, pe lângă frumusețea pe care a creat-o natura, casele din zonă sunt unele impresionante din punct de vedere al arhitecturii.

Pleșa

În Pleja locuiesc foarte mulți polonezi care s-au îndrăgostit de ceea ce oferă România. Satul se găsește aproape de Gura Humorului, în Bucovina, oferind foarte multe oferte de cazare pentru cei ce vor să se bucure de câteva zile în natură, departe de viața cotidiană.

Jurilovca

Cea mai mare comunitate de pescari se găsește chiar în Tulcea, pe malul lacului Galovița. Cei care ajung în acest loc superb trebuie neapărat să exploreze lagunele Razim și Galovița prin intermediul unui vaporaș sau să se bucure de poveștile pline de farmec ale localnicilor.

Breb

În satul din Maramureș se găsesc câteva dintre cele mai deosebite rezervații naturale, anume Taul Chendroaie, Creasta Cocoșului și Lacul Morărenilor. Trecutul și-a pus amprenta în acest loc, așa că turiștii pot să viziteze o bisericuță veche din lemn, care datează încă din anul 1300.

Impresionante sunt și porțile din lemn, care se găsesc în cele 4 localități din comună, reprezentând importante elemente de arhitectură tradițională ale oamenilor care au locuit, de-a lungul timpului, în Maramureș.

Șirnea

Amplasat la poalele Munților Piatra Craiului, sătucul din Brașov atrage turiștii de mult timp. Români, dar și oameni de peste hotare, se adună în fiecare an pe 25 octombrie pentru a lua loc la Focul lui Sumedru. La acest eveniment, copiii dansează în jurul focului, în timp ce sunt îmbrăcați în portul popular.

Botiza

Cei care își doresc să aibă parte de o vacanță ca în povești trebuie neapărat să meargă în Botiza. Turiștii pot vizita izvorul cu ape minerale Borcut, mânăstirea Botiza, dar și satul Bârsana, aflat în apropiere de acest loc care parcă spune un basm nepătat de trecerea timpului.