Sărăţele fragede, reţeta bunicii. Ingredientul care le face speciale, se topesc în gură

de: Andreea Vînătoru
26 01. 2024

Dacă aveți musafiri sau pur și simplu vreți o gustare rapidă și gustoasă, trebuie să încercați sărăţele fragede, după reţeta bunicii. Acestea sunt extrem de apreciate și se prepară și ușor. Rețeta nu implică ingrediente complicate, ci doar unele obișnuite. Însă trebuie să știți că ingredientele de cea mai bună calitate sunt esențiale pentru ca aceste aperitive să iasă delicioase.

Ce trebuie să adăugați la sărățele să iasă fragede

Sărățelele cu cașcaval, susan și mac sunt un fel de gustări simple și delicioase, care vor fi apreciate de toată lumea. Sărățelele fragede sunt apreciate atât de cei mari, cât și de cei mici. Acest preparat se face extrem de ușor, însă pentru a ieși fragede și gustoase, trebuie să fiți atenți la ce ingrediente adăugați. Pe vremuri, bunicile noastre făceau sărățele cu ce ingrediente aveau prin casă, mai ales că uleiul, susanul sau macul se găseau foarte greu.

Așadar, când se apucau de gătit sărățele, ele scoteau untură din beci și o foloseau cu mare încredere. În acest mod, sărățelele ieșeau fragede și se topeau în gură. Astăzi vă prezentăm rețeta completă de sărățele, așa cum o făceau bunicile noastre odinioară!

Rețetă de sărățele ca la bunica

Ingrediente:

  • 1 kg făină
  • 200 grame untură
  • 25 g margarină
  • 3 gălbenușuri
  • 1 ou întreg
  • 3 lingurițe de sare
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 lingură smântână
  • 100 ml lapte
  • un cubuleț de drojdie
  • susan
  • mac.

Mod de preparare:

Drojdia se amestecă cu laptele cald și zahărul. Separat, făina se amestecă foarte bine cu untura și margarina, până obțineți un aluat nelipicios și sfărâmicios. Apoi se adaugă și gălbenușurile frecate cu sare, drojdia înmuiată în lapte și smântâna.

Se frământă un aluat care se întinde pe masă. Se unge cu oul bătut, se prepară susan și mac, la final se rade cașcavalul pe răzătoarea mică. Se taie aluatul în formă de bastonașe și se pune în tavă pe hârtie de copt. Se dă la cuptor și se lasă aproximativ 20-25 minute. Se pot servi calde, alături de un pahar de vin alb sau roșu. Poftă bună!

Citește și: Câtă untură se pune la sărățele ca să iasă fragede. Multe gospodine greșesc rețeta