Percheziții la clinica privată Sanador. Cum s-ar deconta de două ori aceeași operație

Percheziții la clinica privată Sanador. Cum s-ar deconta de două ori aceeași operație
Reprezentanții Sanador au transmis că vor colabora cu anchetatorii și că le-au transmis documentele solicitate. Foto: Sanador.ro

Clinica privată Sanador a fost vizată miercuri de percheziții în trei sedii administrative. Anchetatorii aveau indicii că pacienții ar fi plătit pentru diverse operații – care erau , de fapt, decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Polițiștii și procurorii au ridicat mai multe documente care ar atesta faptul că se încasau de două ori plăți pentru o singură operație.

Sunt suspiciuni privind comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri, spun anchetatorii.

Clinica Sanador: mai multe documente ridicate din sediile administrației

Direcția de Investigare a Criminalității Economice a ridicat mai multe documente în urma descinderii de la sediile Sanador.

Există informații că vizate sunt pentru pacienți cu afecțiuni cardiovasculare, operații pentru care se făceau decontări duble ilegale

Polițiștii trebuie să stabilească numărul de pacienți ar fi fost înșelați. Ulterior, vor putea calcula prejudiciul.

Reprezentanții Sanador: Colaborăm deplin cu instituțiile abilitate

Spitalul Clinic Sanador a anunțat că a pus la dispoziția anchetatorilor documentele solicitate și informații privind derularea programului național de chirurgie cardio vasculară în cadrul unitătii medicale.

„Spitalul Clinic Sanador furnizează în această dimineață (27 februarie 2019 – n.r.), la cererea instituțiilor competente, informații cu privire la derularea programului național de chirurgie cardio vasculară în cadrul unității medicale. Spitalul Clinic Sanador colaborează pe deplin cu instituțiile abilitate în vederea lămuririi oricărui aspect din activitatea sa și va furniza absolut toate datele și documentele necesare în acest sens.” Spitalul Clinic Sanador, comunicat de presă

Anchetatorii au fost sesizați de Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, spun surse citate de agenția de știri Mediafax. Aceleași surse apreciază că aproximativ 200 de persoane ar fi achitat operațiile către Sanador, după care spitalul ar fi luat bani pentru aceleași acte medicale și de la Casa de Asigurări de Sănătate București.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI