Salată orientală, varianta de post. Ingredientul care o face delicioasă, o să o prepari mereu aşa de acum
Salata orientală de post este o variantă excelentă pentru cei care respectă restricțiile alimentare impuse în această perioadă. Un ingredient neașteptat o va face delicioasă.
Salată orientală, varianta de post
Alegerea unui meniu din care să nu lipsească preparatele gustoase, care să fie o încântare pentru papilele gustative, este una dintre marile provocări cu care se luptă cei care aleg să respecte restricțiile alimentare impuse în perioadele de post ce preced marile sărbători creștine.
O variantă cu care nu ai cum să dai greș este salata orientală, varianta de post, evident. Este simplu de făcut și va face, garantat, furori în rândul musafirilor și familiei.
Ingrediente
Vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:
- o jumătate de kilogram de cartofi roșii
- o ceapă roșie de dimensiuni mari
- o lingură de ulei
- două linguri de oțet
- sare și piper, în funcție de preferințe
- o jumătate de legătură de pătrunjel verde
- o jumătate de legătură de mărar
- trei sau patru ridichii
Mod de preparare salată orientală, varianta de post
Într-un vas, se vor amesteca uleiul, oțetul și un praf de sare, până când se dizolvă complet cea din urmă. Se curăță apoi ceapa, se clătește bine și se taie fâșii subțiri. Se pune într-un bol care are și un capac și toarnă dressingul preferat peste ea.
Închide recipientul și agită bine. Ceapa se mai lasă la marinat în jur de o jumătate de oră sau până vei termina de pregătit cartofii.
Vei trece apoi la cartofi. Se spală cu simț de răspundere și se pun la fiert. Când apa începe să dea în clocot, adaugă o linguriță de sare și amestecă ușor până când se dizolvă. Aceasta va scoate în evidență gustul cartofilor, potrivit hellotaste.ro.
După ce sunt fierți suficient, se scot din apă, se clătesc cu apă rece, astfel încât să se oprească procesul de preparare termică. Se decojesc și se taie cuburi. Se stropesc cu excesul de dressing de la ceapă și se adaugă fâșiile, amestecând iar până la omogenizare. Din acest amestec nu ar trebui să lipsească nici ridichiile tăiate tot fâșii. Aceastea vor da preparatului un gus senzațional.
Adaugă sare și piper, după gust, iar salata orientală, varianta de post, este gata.
Te-ar putea interesa și: De ce este bine să ţii post. Schimbările care apar în organismul tău în doar câteva zile. Ce spune Mihaela Bilic