Salată orientală de post, varianta simplă şi uşoară. O vei face mereu aşa de acum

de: Sabina Anastasia
24 02. 2023

Pentru creștinii ortodocși, Postul Paștelui începe pe data de 27 februarie, în anul 2023. Gospodinele se pregătesc cu tot felul de idei pentru a găti preparate corespunzătoare regulilor ce trebuie respectate în această perioadă a anului. Playtech Știri vine în ajutorul tău cu o rețetă simplă și ușoară de salată orientală de post. Toată lumea va fi mulțumită de rezultat!

Rețetă de salată orientală de post

Ingrediente:

  • 1 kilogram cartofi;
  • 2 cepe (cele albe sunt mai gustoase cele roșii);
  • 200 grame măsline;
  • 2 linguri oțet;
  • ulei, sare și piper după preferințe.

Mod de preparare:

  1. Se spală cartofii și se pun la fiert, cu tot cu coajă, pentru 30-40 de minute.
  2. Se scot cartofii  din apa fierbinte, după ce au fiert, și se lasă la răcit.
  3. Se curăță, se spală și se taie ceapa felii sau se toacă mărunt.
  4. Se decojesc cartofii, după ce s-au răcit, și se taie în cuburi de dimensiuni mai mici sau mai mari, în funcție de preferințe.
  5. Se introduc toate ingredintele într-un vas de bucătărie și se amestecă foarte bine.
  6. Se adaugă ulei, sare și piper după gust.

Rețeta tradițională de salată orientală presupune amestecarea tuturor ingredientelor cu maioneză. Pentru a respecta cerințele perioadei de post însă, am ales să îți prezentăm o variantă de salată orientală fără maioneză. Dacă vrei neapărat să încorporezi în salată un produs care să lege mai bine legumele, îți recomandăm să încerci varianta de maioneză cu avocado.

Cum să prepari maioneză de post

În rândurile de mai jos, Playtech Știri îți explică, pas cu pas, cum trebuie să procedezi pentru a obține o maioneză de post, pe bază de avocado, pur și simplu delicioasă. Dacă vei urma instrucțiunile așa cum sunt expuse, vei obține un rezultat gustos.

Ingrediente:

  • 2 avocado bine copți;
  • 2 lingurițe muștar;
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie;
  • 100 ml ulei de floarea soarelui;
  • praf de sare.

Mod de preparare:

  1. Se spală și se curăță cei doi avocado, după care se taie în bucăți potrivite.
  2. Se introduc bucățile de avocado, alături de muștar, zeama de lămâie și praful de sare în blender.
  3. Se mixează amestecul până când se obține o pastă omogenizată.
  4. Se adaugă uleiul de floarea soarelui treptat, câte puțin, în compoziție și se mixează.

La final, vei obține un amestec ce poate fi folosit perfect pe post de maioneză pentru salata orientală. Dacă îți place gustul, îl poți folosi chiar pentru a lega legumele din salată. Pur și simplu adaugă maioneza pe bază de avocado în bolul cu legume, amestecă produsele și vei obține, fără îndoială, o salată orientală ca în cărțile de bucate!