Salată de vinete cu maioneză vegană. Cum faci maioneză fără ouă
Vă prezentăm astăzi o delicioasă rețetă de salată de vinete cu maioneză vegană din lapte de soia. Rețeta este una care se prepară rapid, iar rezultatul final va fi unul spectaculos.
Salată de vinete cu maioneză vegană. Cum faci maioneză de post, fără ouă
Cum ne aflăm în mijlocul verii, iar vinetele se găsesc pe toate drumurile, vă propunem un pic mai jos o delicioasă salată. Salata de vinete cu maioneză vegană se prepară foarte ușor, iar cei ce o vor gusta vor fi încântați.
Maioneza vegană este preparată din lapte de soia, astfel că poate fi consumată și de către cei ce țin post.
Ingrediente necesare pentru salata de vinete cu maioneză vegană
1 kg. de vinete bine coapte (să aibă coaja lucioasă și să fie ușoare și ușor pufoase)
50 de ml. de lapte de soia simplu Inedit
100 de ml. de ulei vegetal (de floarea soarelui, rapiță etc)
1 linguriță cu vârf de muștar
zeama de la 1/2 de lămâie
1 ceapă mică tocată foarte fin sau mai degrabă răzuită
sare după gust
piper alb măcinat
Mod de preparare al salatei de vinete cu maioneză vegană
Totul începe cu coacerea vinetelor. Acestea pot fi coapte pe grătar sau la cuptor. Înainte, vinetele trebuiesc înțepate, altfel acestea pot exploda. N-o să vă rănească, dar o să vă murdărească bucăătăria sau aragazul. După coacere, acestea vor trebui curățate de coaja arsă și lăsate să se scurgă 2-3 ore.
Pentru maioneza vegană se amestecă laptele de soia (50 de ml), 100 de ml. de ulei, muștarul și 1-2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors. Într-un recipient îngust se amestecă direct cu mixerul până ce aceasta se îngroașă.
După ce vinetele au fost scurse, acestea se mărunțesc, fie cu cuțit de inox, fie cu blenderul. Se taie ceapa mărunt după care se amestecă vinetele cu maioneza, se sărează după gust și gata salata de vinete cu maioneză vegană. Vă dorim POFTĂ BUNĂ!!!