Salata de iarnă, rețeta simplă pentru weekend. Cât de repede o prepari

de: Bișinicu Andreea
05 02. 2022

Ai poftă de ceva bun, dulce și slab în calorii? Gospodinele au găsit rețeta perfectă pentru tine. Se prepară în doar câteva minute și are un gust savuros. Atunci când e frig afară, românii preferă alimente bogate în calorii, însă, această salată de fructe este desertul perfect pentru orice zi de iarnă. E gata cât ai zice pește.

Cum se prepară cea mai bună salată de iarnă

Această rețetă este ideală atunci când ai prietenii în vizită și vrei să-i cinstești cu o salată de fructe, în timp ce vizionați filmul vostru preferat. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pe care le găsești, fără îndoială, în cămară.

Ingrediente:

  • 3 grepfruturi roz, fără coajă şi sâmburi
  • seminţele de la o rodie
  • 2 pere asiatice (pere măr)
  • 3 linguriţe de miere
  • 6-8 frunze de mentă proaspătă
  • sare de mare

Mod de preparare:

Pentru început, vom desface grepfrutul în felii. Apoi, îl vom curăța şi îl vom pune într-un castron adânc. Peste bucățile de grepfrut vom adăuga seminţele de rodie.

Între timp, perele se curăţă de cotoare şi se taie felii subţiri. Aveți grijă să alegeți din piață pere parfumate, acelea sunt cele mai dulci.

În continuare, se adaugă fructele mălăiețe în bol, peste feliile de grepfrut și semințele de rodie. Adăugăm mierea la final. Amestecăm totul, uşor, după care turnăm sare (după gust) și ornăm salata cu mentă. Rezultatul este gustos și răcoritor.

Cum trebuie consumate fructele

Știm deja că fructele sunt gustoase și conțin zaharuri naturale, iar nutriționiștii sunt de părere că acestea trebuie consumate dimineața, după ce bem un pahar cu apă.

Cu toate acestea, puțini sunt cei care știu exact cum trebuie să consume fructele. Acestea nu trebuie mâncate cu puțin timp înainte de ora de culcare, deoarece pot intrfera cu programul nostru de odihnă.

„Trebuie să lăsați un decalaj de cel puțin 30 de minute între o masă și o gustare cu fructe. În mod ideal, ar trebui să mănânci fructe cu o oră înainte de masă sau la două ore după, dacă suferi de diabet sau orice altă problemă digestivă, cum ar fi aciditatea.

Acest lucru se datorează faptului că, uneori, diabetul este însoțit de probleme digestive.”, spun nutriționiștii de la The National Sleep Foundation.

Bananele consumate înainte de culcare oferă potasiu care poate preveni cârceii la picioare. Includerea fructelor cu magneziu mai ridicat, cum ar fi plantanele, caisele sau curmalele, ne pot ajuta să ne relaxăm și să dormim mai bine, spun specialiștii.