Salată boeuf ca la mama acasă. Ingredientul care îi oferă un gust special de fiecare dată
Dacă vrei să faci o salată boeuf ca la mama acasă sărbătorile acestea, îți sugerăm să încerci următoarea rețetă. Salata boeuf nu lipsește niciodată de pe masa de sărbători și este una dintre preferatele românilor.
Salată boeuf ca la mama acasă
Masa de Crăciun în familie este un moment așteptat tot anul. Atunci îi ai pe toți cei dragi alături și uiți de toate problemele pentru câteva ore. Nimic nu se compară cu timpul petrecut alături de familie și bucatele tradiționale pregătite de Crăciun.
De aici nu poate lipsi niciodată salata boeuf. În general, această salată se gătește cu carne de vită sau de pui, însă puteți alege orice alt tip de carne. În afară de acest detaliu, rețeta este aceeași. Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 8 morcovi;
- pătrunjel;
- 1 țelină mică;
- 3 cartofi;
- 6 castraveți murați în saramură;
- 150 g mazăre;
- sare după gust;
- 500 – 600 g carne de vită, pui etc.
Pentru maioneză:
- 200 ml de ulei de floarea soarelui;
- 2 linguri de muștar clasic;
- 2 gălbenușuri crude;
- 2 gălbenușuri fierte tari.
Pentru decor:
- frunze de mărar sau pătrunjel;
- albuș de ou fiert;
- castraveți murați;
- morcovi fierți;
- felii de gogoșari murați în oțet;
- măsline.
Citește și: Cu ce să înlocuiești ouăle pentru maioneza de post. E atât de simplu și va avea același gust
Mod de preparare
Pentru început, luăm carnea de vită, se spală foarte bine și se spală de vițe sau alte pielițe nedorite, apoi se pune la fiert la foc iute. O verificăm din când în când pentru a îndepărta spuma și pentru a mai adăuga apă caldă dacă scade prea mult.
Atunci când este gata, strecurăm zeama și lăsăm carnea la răcit. După ce s-a răcit, o tăiem foarte mărunt. Trecem la legume și curățăm foarte bine morcovii, țelina și pătrunjelul, după care le punem la fiert. După ce sunt gata, le tăiem mărunt și punem și cartofii la fiert, după ce îi curățăm.
Odată ce sunt gata cartofii, îi tăiem mărunt. În cazul în care folosiți mazăre din conservă, este indicat să o clătiți în mai multe ape, o fierbeți și o lăsați la scurs. Castraveții murați se taie mărunt și se lasă în strecurătoare, iar toate aceste ingrediente se amestecă.
Pentru a prepara maioneza, va trebui să folosiți 2 gălbenușuri fierte tari și 2 gălbenușuri crude, amesteca cu 2 linguri de muștar clasic. În timp ce adăugați ulei, mixați foarte bine până se rezultă o maioneză bine legată. De asemenea, puteți adăuga și zeamă de lămâie sau sare și piper după gust.
Secretul cele mai bune maioneze pentru salata boeuf
Maioneza este ingredientul principal din salata boeuf și nu lipsește niciodată. Pentru a ieși perfectă, este nevoie de două tipuri de ulei, spune bucătarul celebru Jamie Oliver. Pregătiți următoarele ingrediente:
- 2 gălbenușuri de ou;
- 2 linguri de muștar Dijon;
- 250 ml de ulei de măsline;
- 250 ml de ulei de floarea soarelui;
- jumătate de lămâie;
- sare de mare;
- 1-2 linguri de oțet balsamic alb.
Principalul motiv pentru care această maioneză este specială este faptul că folosim două tipuri de ulei, însă și modul de preparare este foarte important. Vom începe prin a bate, într-un bol, gălbenușurile, peste care adăugăm cele două linguri de muștar Dijon, după care adăugăm 250 ml de ulei de floarea soarelui, puțin câte puțin.
După ce compoziția se mai îngroașă, adăugăm oțetul, care are rolul de a subția și a decolora emulsia. Adăugăm și cei 250 ml de ulei de măsline, tot puțin câte puțin. La final adăugăm zeama de lămâie și sarea de mare, amestecând foarte bine. Maioneza obținută se pune într-un borcan sterilizat și se păstrează la rece timp de o săptămână.