15 apr. 2024 | 12:44

Salariu de 20.000 de lei brut în România, fără facultate. Unde este locul de muncă pe care îl doresc mulți oameni

Social
Salariu de 20.000 de lei brut în România, fără facultate. Unde este locul de muncă pe care îl doresc mulți oameni
Numărul angajaților pe acest post este în creștere

Într-o piață a muncii unde salariile au tendința de a scade, vine o ofertă cu un salariu de 20.000 de lei brut în România, fără facultate. Deși pare de necrezut, am aflat unde este locul de muncă pe care îl doresc mulți oameni.

„Regele asfaltului” și afacerile de milioane de euro cu statul

Nu cu mult timp în urmă vorbeam de unul din cei mai importanți oameni de afaceri ai ultimilor ani, cu contracte de milioane de euro cu statul român, și anume Dorinel Umbrărescu, cunoscut și sub numele de „Regele asfaltului”.

Acesta deșine două din cele mai mari companii din județul Bacău, care se ocupă în principal cu construcțiile edilitare, UMB Spedition și Tehnostrade, companii de construcții utilitare și de infrastructură.

Ceea ce puțină lume știe însă, și relatam despre asta, este că fostul șofer de camion, ajuns peste noapte miliardar, lua decizia de a se retrage și de a-și lăsa afacerile pe mâinile celor doi fii ai săi, Alexandru-Tudor  și Petru Răzvan Umbrărescu, dar și soției acestuia, Mirela Umbrărescu.

În urmă cu doi ani, Dorinel Umbrărescu avea o avere estimată la peste 300 de milioane de euro, și face parte din elita județului Bacău, alături de frații Dedeman, Ioan Teslaru și Ștefan Vuza, alți milionari, și cu companii importante pe piața românească.

Compania miliardarului oferă un salariu de 20.000 de lei brut în România, fără facultate

Având în continuare contracte de miliarde de lei cu statul român pe partea de infrastructură, se pare că cel puțin una din companiile miliardarului Umbrărescu, UMB Spedition, face angajaări în această perioadă iar cei care ajung să lucreze în cadrul companiei, pe funcția de șofer beneficiază de un salariu de 20.000 de lei brut în România, fără facultate.

Printre cei care au constatat care este salariul pe care compania miliardarului Dorinel Umbreărescu le oferă șoferilor este și actualul prefect de Vrancea, Nicușor Halici, care recent declara că un număr din ce în ce mai mare de români, plecați în afară, revin în România, angajându-se în cadrul companiei și cu un un salariu de 20.000 de lei brut.

„Au revenit și din diaspora, cei care mergeau și făceau curse internaționale sau lucrau efectiv doar acolo pe utilaje sau pe camioane.

Salariile foarte mari pe care le plătește constructorul român au făcut ca mulți meseriași din domeniu, plecați la muncă în străinătate, să revină acasă, aceștia lucrând acum la construcția de autostrăzi pentru firmele lui Umbrărescu”, declara recent Nicușor Halici, prefectul județului Vrancea.

Cât câștigă lunar un prefect în România

Ca o comparație, făcută de același prefect, un angajat al statului, în funcția de prefect, câștigă lunar suma de 19.000 de lei brut, pe când un șofer profesionist, dar fără facultate, poate ajunge la 20.000 de lei brut lunar în cadrul companiei conduse de familia Umbrărescu, UMB Spedition.

Mai trebuie reamintit că la această oră UMB Spedition are contracte semnate cu statul, finanțate prin PNRR, fiind vorba de proiectele de infrastructură de autostrăzi, drumuri expres, etc, cu o proporție de 80% din totaul de proiecte, și cu peste 340 de kilometri de autostrăzi în lucru.

De altfel, după cum arată datele de la această oră, Dorinel Umbrărescu este milionarul din România care face angajări pe bandă rulantă, iar numărul angajaților este în creștere.

Parteneri
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când raiul și iadul sunt deschise
Redactia.ro
Legendele locurilor bântuite din Constanţa. Ce fenomene inexplicabile au avut loc la malul mării
Click.ro
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit o revoltă uriașă
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Micul dejun, secretul siluetei japonezilor. Trucurile alimentare prin care niponii țin bolile la distanță
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
Vladimir Putin a dat ORDIN. Deja a început totul: Nu vreau să sperii pe nimeni...
Capital.ro
Horoscop 3 mai 2024. Fecioarele trebuie să pună bani deoparte, Peștii au nevoie să ia o pauză în relație
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
Anunțul ZILEI despre ILIESCU! Un DOCTOR a dat VESTEA
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro