Salariu de 10.000 de lei în România! Ești angajat pe loc, ce trebuie să știi să faci
Într-o piață în care sunt puțini angajatori, vorbim astăzi de un salariu de 10.000 de lei în România, dar în anumite condiții. Dacă îndeplinești criteriile angajatorului, ești angajat pe loc. așa că, află cine oferă un salariu de 10.000 de lei în România, dar și ce trebuie să știi să faci.
Korea Hydro & Nuclear Power construiește prima instalație de detritiere din Europa, în România
Pe 14 iunie, într-un cadru oficial, reprezentanții companiei de stat Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) au luat parte la ceremonia de inaugurare a unei instalații de eliminare a tritiului de la Centrala de la Cernavodă din România.
La eveniment au participat Whang Joo-ho, președintele KHNP, Im Gap-su, ambasadorul Coreei de Sud în România, Cosmin Ghiță, președintele Societății Naționale Nuclearelectrica (SNN), și șefii agențiilor de reglementare din România, precum și peste 50 de oficiali cheie.
Proiectul este unul de anvergură, de aceea se caută și experți în acest domeniu, iar conform datelor, România a început să caute oferte pentru proiectul în valoare de 250 de miliarde de euro în iunie 2021, iar compania KHNP a ajuns să fie singurul ofertant alături de firmele private locale.
Compania sud-coreană oferă un salariu de 10.000 de lei în România
Odată cu declanșarea lucrărilor la acest sistem, oficialii companiei au anunțat că vor face și angajări, iar viitorilor angajați li se oferă un salariu de 10.000 de lei în România.
Principala condiție impusă de angajatorul sud-corean este ca viitori candidați să facă dovada absolvirii facultăților de profil Inginerie Civilă, și să aibă cel puțin doi ani de experiență în acest domeniu, iar pentru această meserie inedită un viitor angajat poate încasa 2.000 de eur lunar.
Pe lângă studiile superioare în domeniul Inginerie Civile, o altă condiție este să aibă cunoștințe solide de limba engleză, și să nu există cazier pe numele lor.
Este vorba de un proiect de 188 de milioane de dolari, unic în Europa
Compania sud-coreană KHNP a câștigat proiectul în valoare de 188 milioane de doalri în iunie 2023, pe baza experienței sale cu instalația de eliminare a tritiului Wolsong și a înființat un birou de construcții la Cernavodă în luna martie a acestui an pentru a supraveghea proiectul.
Aprobările de reglementare au fost primite în luna mai, iar construcția este programată să fie finalizată până în septembrie 2027. Instalația de eliminare a tritiului este concepută pentru a capta substanțele radioactive generate în timpul funcționării reactoarelor cu apă grea.
„Ne propunem să lucrăm îndeaproape cu guvernul român, cu clientul și cu alți parteneri pentru succesul construcției”, a declarat Whang Joo-ho, CEO al KHNP.
Proiectul marchează primul proiect de inginerie, achiziții și construcții al KHNP în Europa.