Salarii la Cora în România. Cât se câștigă, de la lucrător comercial la șef de magazin

Salarii la Cora în România. Cât se câștigă, de la lucrător comercial la șef de magazin
Ce salarii sunt la hipermarketul Cora

Cora este un lanț de hipermarketuri ce s-a dezvoltat mult în ultima perioadă de timp. Aparține grupului internațional Louis Delhaize. În moment de față, există peste 70 de hipermarketuri Cora, în 3 țări. În România sunt 12 magazine de acest fel. Franța și Belgia se numără printre țările ce au astfel de magazine.

Dacă vreți să vă angajați la un hipermarket Cora, salariile nu sunt extrem de mari. De asemenea, angajații trebuie să respecte anumite condiții. Dar, acest lucru este valabil la orice loc de muncă. În următoarele rânduri, veți afla cât câștigă un casier, un lucrător comercial și un șef de raion la Cora.

Salariile de la Cora

Pe 1 octombrie 2003 a fost deschis primul magazin Cora din România. Acesta a fost inaugurat pe locul unde era fabrica de betoane Granitul. Pentru a putea face posibilă deschiderea hipermarketului, au fost investiți aproximativ 50 de milioane de euro. Managerii aveau salarii destul de mari. Acest lucru a afectat într-un mod negativ media generală din comerțul alimentar.

La Cora, un lucrător universal are un salariu de aproximativ 1.800 de lei. La această sumă se adaugă și tichete de masă în valoare de 300 de lei. Programul de lucru este de 8 ore. Într-o zi poți lucra 6 ore, în altă zi 9 ore, în funcție de cum are nevoie angajatorul. Pe săptămână, trebuie să lucrați 40 de ore. Aveți și pauză de masă de 30 de minute. Dacă din orice motiv depășiți perioada de lucru, orele se vor plăti. De asemenea, ele se pot și recupera în zilele libere. Acest lucru depinde de fiecare angajator în parte, nu este ceva universal.

Un șef de raion angajat la Cora are un salariu de 1.400 de lei. Pe lângă acesta, mai primește și un bonus lunar de 350 de lei. Se adaugă și tichetele de masă în valoare de 220 de lei. Șeful de raion mai poate primi și alte bonusuri de până la 150 de lei. Această decizie este luată de către angajator. Dacă el consideră că este mulțumit de atribuțiile pe care angajatul le-a îndeplinit, îi poate oferi bonusul. Salariul lucrătorului comercial este cel mai mic. Primește 1.250 de lei pe lună. Se pot adaugă bonusuri și tichete de masă , doar atunci când este cazul.

Unde se plătesc cele mai mici salarii

Salariile date de rețelele străine de magazine diferă. Cele mai mici salarii pornesc de la aproximativ 1.500 de lei și pot ajunge chiar și până la 3.200 de lei în anumite magazine. Cele mai mari salarii plătite din retail sunt plătite de către Metro și Lidl. Pe de cealaltă parte, Cora și Profi au cele mai mici salarii. Astfel, dacă vă angajați la Cora sau Profi, veți avea salarii mai mici față de Metro și Lidl. În medie, salariile de la Profi și Cora sunt sub 2.000 de lei net lunar. În schimb, salariile de la Metro și Lidl sunt peste piață. În unele cazuri, Lidl plătește cu 50% peste piață.

În România există 11 hipermarketuri Cora. Patru dintre acestea sunt situate în București. Două în Constanță și restul în următoarele orașe: Baia Mare, Drobeta-Turnu Severin, Cluj-Napoca, Ploiești și Bacău. Profi și Albinuța sunt deținute tot de grupul Louis Delhaize.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI