04 sept. 2024 | 08:29

Sabrina Voinea nu renunță la medalia de la JO 2024. Ce urmează dacă va câștiga recursul la TAS, avocatul ei are detalii

News
Sabrina Voinea nu renunță la medalia de la JO 2024. Ce urmează dacă va câștiga recursul la TAS, avocatul ei are detalii
Sabrina Voinea nu renunta la medalia de la JO 2024

Sabrina Voinea continuă să lupte pentru visul său de a câștiga o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. După ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis în favoarea colegei sale Ana Bărbosu în controversa finalei de la sol, tânăra gimnastă a apelat la ultima soluție disponibilă: recursul la Tribunalul Federal Elvețian. Avocatul Sabrinei, Sabin Gherdan, a oferit detalii importante despre procesul care urmează și posibilele consecințe ale acestuia.

Sabrina Voinea face tot posibilul să obțină medalia la JO 2024

Decizia TAS, care a creditat-o pe Ana Bărbosu cu medalia de bronz la finala de la sol, a generat nemulțumiri și a dus la o nouă etapă legală. Sabrina Voinea a decis să atace verdictul la Tribunalul Federal Elvețian, în speranța că va reuși să își îndeplinească visul de a obține o medalie olimpică.

Avocatul Sabin Gherdan a explicat că procesul ar putea dura până în primăvara anului 2024, având în vedere complexitatea cazului și faptul că procedurile implică și alte jurisdicții, precum Statele Unite.

”Eu cred că până în primăvară, cel puțin, vom avea un răspuns. Sunt multe comunicări, se fac în SUA, apoi către cei din Elveția. Poate depune recurs și Jordan Chiles, ceea ce va complica și mai mult lucrurile”, a declarat Gherdan, potrivit Golazo.ro.

Ce se întâmplă dacă recursul este acceptat?

În cazul în care Tribunalul Federal Elvețian decide în favoarea Sabrinei Voinea, cazul va fi retrimis la TAS pentru o nouă analiză. Avocatul româncei a subliniat că decizia inițială nu va fi anulată integral, iar procesul se va concentra strict pe aspectele contestate de echipa Sabrinei.

”Dacă recursul nostru este acceptat, cauza se va trimite către TAS, unde se va redeschide dosarul și se va menționa ce trebuie să facă Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Vor primi indicații clare despre cum să procedeze”, a explicat Gherdan.

Aceasta înseamnă că Ana Bărbosu nu își va pierde medalia de bronz câștigată în urma deciziei TAS, iar rejudecarea va viza strict punctajul și clasarea Sabrinei Voinea.

”Nu se pune problema ca Ana să piardă medalia. Este vorba doar despre aspectele pe care noi le contestăm”, a adăugat avocatul.

Citește și S-a rupt lanțul de prietenie între Ana Bărbosu și Sabrina Voinea. Efectul advers al scandalului de la JO 2024: „Am simțit-o distantă față de mine”!

Implicațiile unui verdict favorabil

Dacă Tribunalul Federal Elvețian decide că TAS a greșit în evaluarea cazului, iar recursul Sabrinei Voinea este aprobat, există șanse ca gimnasta română să urce pe podiumul olimpic.

Totuși, procesul este departe de a fi simplu, iar timpul necesar pentru soluționare ar putea influența și alți factori, inclusiv calendarul competițiilor viitoare.

Pentru Sabrina Voinea, acest recurs reprezintă ultima speranță de a-și îndeplini visul olimpic la Paris 2024. Indiferent de rezultat, determinarea și efortul depus de tânăra gimnastă sunt o dovadă clară a dorinței sale de a excela la cel mai înalt nivel.

În continuare, toate privirile sunt îndreptate către Tribunalul Federal Elvețian, care va decide dacă drumul către medalia olimpică este încă deschis pentru Sabrina Voinea.

Citește și După scandalul de la JO 2024, Sabrina Voinea a plecat din România. Unde se află gimnasta, imaginile au dat-o de gol!

Parteneri
De ce nu poate fi înmormântat Gigi Mulțescu în locul unde și-ar fi dorit familia. Soția fostului mare fotbalist a spus totul
Redactia.ro
Ostropel de pui cu mămăliguță. Așa îl făceau și bunicile noastre
Click.ro
Ligia Deca, contre cu primarul din Slobozia Conachi. „Şcoala nu a fost afectată de inundaţii, poate vreţi să mergem la o familie, două”
Digi24
Poza cu vedeta GOALĂ la duș a scăpat pe net! Ce tatuaje INTIME are: S-au văzut TOATE
Vocea.biz
CUPLUL ANULUI în lumea mondenă! Și-a făcut iubită moldoveancă, mai tânără decât fiica lui! Avem imaginile! FOTO
Unica.ro
Schimbări pe piața chiriilor. Reguli stricte pentru încheierea contractelor
EVZ.ro
Dani de la Insula iubirii își caută iubită după despărțirea de Mădălina! Cum vrea să arate viitoarea parteneră. În ce relații a rămas cu Maria
Spynews
Mașină inundată. Cum îți acoperă asigurarea auto daunele. Ghid 2024 pentru șoferi
Capital.ro
Ea are 30 de ani și el, 64, si e chiar mai tânără decât copiii lui. Cine e superba moldoveancă?
Avantaje
PENSIE mai mică pentru vârstnici. Pensionarii care vor da BANII înapoi
Mediaflux
Dani de la Insula iubirii își caută iubită după despărțirea de Mădălina! Cum vrea să arate viitoarea parteneră. În ce relații a rămas cu Maria
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
Ispita Mădălina de la Insula Iubirii a ajuns pe mâinile medicului estetician după ce a suferit complicații. Cum arată acum
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro