S-a vândut încă o fabrică din România. L-a falimentat acum ceva vreme pe Irinel Columbeanu

de: Ștefan R. Apostol
07 02. 2024

Mulți s-au întrebat de unde avea celebrul Irinel Columbeanu milioanele de lei în conturi și cum reușit să-i piardă atât de repede. Unul din motivele pentru care avea să piardă banii este și proasta gestionare a unei fabrici din județul Gorj. Astăzi aflăm că fabrica care l-a falimentat acum ceva vreme pe Irinel Columbeanu s-a vândut. Citește mai departe și află detaliile.

Fabrica care l-a falimentat acum ceva vreme pe Irinel Columbeanu s-a vândut

Cu ani în urmă, când Irinel Columbeanu învârtea multe milioane de lei, în portofoliul de afaceri al acestuia se afla și o anume fabrică din județul Gorj.

Vezi și: Planul lui Irinel Columbeanu până la sfârșitul lui 2022. Ce vrea să facă omul de afaceri EXCLUSIV

Era vorba de o fabrică de materiale de construcții, iar gurile rele spun că aceasta a fost cărămida care a dus la falimentul milionarului. ca urmare a situației financiare a fabricii, se declara falimentul și un lichidator avea să preia întreaga fabrică, înercând în anii care au urmat să o vândă. Fabrica în cauză era deschisă de fostul milionar în urmă cu 18 ani, și tot atunci anunța că va revoluționa această industrie, după ce se lăuda că ar fi descoperit un ciment revoluționar.

„Am făcut la Târgu Cărbunești o fabrică ce va produce acest nou produs pe care l-am denumit după mine. Practic este vorba despre un altfel de ciment.

Se întărește rapid, iar timpul de uscare se poate regla. Timpul de construcție va fi mai scurt, poate fi turnat la temperaturi mici, așa încât se va putea lucra și iarna”, spunea Irinel Columbeanu.

Ca urmare a unui management defectuos, avându-l în fruntea fabricii pe actualul consilier al președintelui CJ Gorj, și fost primar în oraș, Cristian Toader Pasti, fabrica avea să piardă enorm de mult, la fel întâmplându-se și cu Irinel Columbeanu care investise aici aproape 7 milioane de euro, bani împrumutați, de fapt, de la bănci.

Vezi și: Miliardarul României care vrea să-l ajute pe Irinel Columbeanu. Fostul Monicăi Gabor revine în afaceri

Pierderi mari au fost și în 2008, odată cu declanșarea crizei economice. Au mai existat și alte motive pentru situația dezastruoasă de la Construct Materia Columbeanu, transformată ulterior Turbocim.

„Avem o datorie de recuperat de peste 600.000 de lei”

Se pare că, în cele din urmă, s-a reușit vânzarea fabricii gorjene, iar cumpărătorul nu este altcineva decât gigantul Ikea, astăzi implicat într-un scandal mediatic, ca urmare a unei posibile infestări cu ploșnițe la unul din magazinele din București. Primarul orașului Târgu Cărbunești, unde se află fabrica, a confirmat vânzarea fabricii:

„Investitorul a cumpărat de la lichidator o parte din terenurile și clădirile pe care le avea fosta fabrică a domnului Columbeanu la Tg-Cărbunești.

A solicitat emiterea unui certificat de urbanism pentru construirea unei fabrici pentru materiale folosite la realizarea de mobilier pentru un cunoscut brand internațional. În urma vânzării activelor, banii obținuți vor fi folosiți pentru achitarea datoriilor. Din păcate, la primărie nu au ajuns mulți bani, pentru că prima dată trebuie să își recupereze banii statul și ANAF-ul.

Avem o datorie de recuperat de peste 600.000 de lei. Suntem înscriși la masa credală.”, a precizat primarul orașului, conform celor de la Adevărul.

Vezi și: Irinel Columbeanu a primit poprire și pe pensie. Câți bani mai încasează fostul milionar

Gigantul Ikea și infestările cu ploșnițe

În ultimele zile, gigantul Ikea a fost implicat într-un scandal, ca urmare a depistării unei posibile infestări cu ploșnițe. Descoperirea acestei situații ar fi avut loc la magazinul din Theodor Pallady. Imediat după aflarea acestor informații, reprezentanții Ikea au emis un comnicat prin care desmint situația, precizând că s-ar fi luat măsurile de rigoare pentru dezinsecție:

„După ce ni s-a adus la cunoștință posibila prezență a ploșnițelor în magazinul IKEA Pallady și pentru că tratăm cu mare seriozitate sănătatea și siguranța clienților și angajaților noștri, IKEA România a inițiat imediat o investigație internă.

Rezultatele raportului preliminar de verificare infirmă infestarea cu ploșnițe sau alți dăunători în toate zonele analizate, incluzând zona de depozitare recuzită, zona comercială sau produsele de larg consum, destinate clienților. Aceste rezultate preliminare au fost confirmate și de concluziile controalelor efectuate de Agenția Națională pentru Protecția Consumatorilor și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București.

Conform recomandărilor experților furnizorului specializat de servicii, am luat măsuri preventive de dezinsecție adiționale și vom continua să monitorizăm situația în următoarele săptămâni”, a transmis IKEA România.

Vezi și: Un nou magazin IKEA în România. E oficial, unde se va deschide

Scandalul a pornit după ce un client a decis să posteze informațiile pe rețelele de socializare, din zona de depozitare a produselor comercializate de Ikea.