S-a terminat pentru Ianis Hagi! Vestea care face înconjurul lumii

de: Marian Cărăvan
18 05. 2020

Internaționalul român Ianis Hagi nu mai poate face nimic în acest sezon de Scottish Premiership. Decizia Ligii Profesioniste de Fotbal din Scoția a lămurit lucrurile.

S-a terminat pentru Ianis Hagi! Vestea face înconjurul lumii

După ce și fotbalul din Scoția a fost pus pe „hold” din cauza pandemiei de coronavirus, iar fotbaliștii și suporterii așteptau cu sufletul la gură o decizie în privința reluării campionatului, Liga Profesionistă de Fotbal din această țară a decis soarta sezonului 2019-2020. Astfel, forul scoțian a anjnțat luni finalul stagiunii, ceea ce a dus la o decizie importantă. Ianis Hagi nu mai are astfel cum să evolueze pentru Glasgow Rangrs în acest sezon, iar rivala Celtic Glasgow a fost desemnată campioană a Scoției. Este titlul cu numărul 51 pentru Celtic și al nouălea consecutiv. Ultima oară când Rangers a reușit să-și depășească marea rivală a fost în sezonul 2010-2011.

Liga Profesionistă din Scoția a luat decizia încheierii campionatului după consultări cu toate cele 12 echipe participante în competiție. Cum toate au fost de acord să nu se mai joace, s-a decis „înghețarea” Premiership pentru sezonul 2019-2020. Astfel, Celtic a încheiat pe prima poziție în Scoția, cu 80 de puncte acumulate în primele 30 de runde. Pe locul secund s-a clasat Rangers, la 13 puncte distanță față de lider.

La fel ca în celelalte ligi, și în Premiership a fost folosită o medie a punctelor acumulate până la momentul ultimei runde disputate, unele echipe având 30 de meciuri jucate, iar altele doar 29. Singura echipă retrogradată din prima ligă scoțiană este Hearts, care s-a clasat pe ultimul loc, cu 23 de puncte.

Ianis Hagi, minisezon bun pentru Rangers

Ianis Hagi a ajuns în iarnă la Glasgow Rangers sub formă de împrumut de la formația belgiană Genk. Până la declanșarea pandemiei care a dus la suspendarea campionatului, internaționalul român a apucat să intre în 12 meciuri ale formației scoțiene, pentru care a marcat 3 goluri și a oferit două pase decisive. I-a impresionat atât pe fani, cât și pe managerul Steven Gerrard. Rangers are posibilitatea de activare a clauzei de transfer definitiv, fixată de Genk la 5 milioane de euro, dar deocamdată scoțienii nu par a fi luat o decizie clară în acest sens.

Chiar dacă nu va mai juca în competiția internă pentru Rangers, Ianis Hagi ar putea prinde totuși returul optimilor de finală ale Europa League, contra celor de la Bayer Leverkusen, dar asta doar în funcție de decizia UEFA de reluare a acestei competiții intercluburi europene.

Ianis Hagi, 21 de ani, este cotat la 4,5 milioane de euro de transfermarkt.com.