S-a spălat cu bicarbonat de sodiu pe față o dată pe săptămână, iar rezultatele au fost incredibile. Face minuni pentru ten

de: Corina Oprea
09 07. 2023

Bicarbonatul de sodiu este un aliment extrem de versatil, care poate fi folosit într-o mulțime de moduri. Este folosit pentru curățenie, în bucătărie, în grădină, dar te-ai gândit că face minuni și pentru ten? Există o mulțime de trucuri pe care le poți face cu ajutorul bicarbonatului, care te vor scăpa de o mulțime de probleme ale feței.

Bicarbonatul de sodiu face minuni pentru față

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient folosit într-o mulțime de moduri: pentru albirea dinților, drept deodorant, pentru eliminarea murdăriei sau mirosurilor neplăcute sau pentru îndepărtarea petelor de pe haine. Se pare, însă, că este extrem de util și când vine vorba despre înfrumusețare, având o mulțime de proprietăți în acest sens.

Bicarbonatul poate fi folosit ca exfoliant pentru față. Folosește-l cel puțin o dată pe săptămână, punându-l în masca de față pe care o folosești de obicei. Vei vedea rezultatele imediat, dar indicat este să consulți un specialist înainte de a recurge la aceste trucuri.

Bicarbonatul de sodiu are o textură fină, care îl face un exfoliant natural eficient pentru îndepărtarea celulelor moarte și a impurităților de la suprafața pielii.

Pentru a reduce simptomele acneei, bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat într-o mască simplă. Procedura este simplă: trebuie doar să amestecați o linguriță de bicarbonat de sodiu cu puțină apă călduță până obțineți o pastă. Aplicați această pastă pe zonele cu probleme ale tenului și lăsați să acționeze timp de cel puțin 15 minute. Dacă aveți tenul uscat, puteți înlocui apa cu o linguriță de miere.

În plus, puteți amesteca bicarbonat de sodiu cu câteva picături de apă și lămâie. Această pastă rezultată poate fi aplicată direct pe zonele afectate ale tenului. Atenție, însă! Dacă aveți răni la nivelul feței, mai bine evitați acest amestec.

Cum ne salvează bicarbonatul de sodiu tenul

Datorită proprietăților sale antibacteriene, bicarbonatul de sodiu poate fi benefic în tratarea acneei. Acțiunea sa antimicrobiană ajută la distrugerea bacteriilor care pot provoca inflamații și acnee. Cu toate acestea, trebuie utilizat cu precauție și diluat corect, deoarece poate fi iritant pentru piele în concentrații mari.

Proprietățile alcaline ale bicarbonatului de sodiu îl fac un agent eficient de curățare pentru ten. Atunci când este amestecat cu apă, bicarbonatul de sodiu formează o pastă fină care poate elimina eficient excesul de sebum, murdăria și impuritățile de pe piele. Curățarea profundă ajută la prevenirea apariției coșurilor și punctelor negre, lăsând tenul curat și proaspăt.