S-a prelungit perioada în care se poate efectua recensământul. Noua data limita anunțată

S-a prelungit perioada în care se poate efectua recensământul. Noua data limita anunțată
S-a prelungit data pentru efectuarea recensământului.

Rata de recenzare a populaţiei din România a ajuns la 83%. Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor vine acum cu un nou anunț. Mai exact, data pentru realizarea recensământului s-a prelungit. Președintele Institutului Național de Statistică a anunțat în cursul zilei de joi că demersurile vor mai avea loc până în data de 24 iulie. ,,Comisia a decis prelungirea perioadei de recenzare până la 24 iulie 2022, ţinând seama de interesul populaţiei”, a anunțat președintele INS.

INS a prelungit data în care se poate efectua recensământul: detalii

Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor a decis prelungirea cu o săptămână a recensământului. Rata populației a ajuns la 83% în acest moment, iar specialiștii vor continua evaluarea în acest context până pe data de 24 iulie.

Președintele Institutului Național de Statistică a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că există un interes foarte mare din partea populației pentru acest lucru. Mai mult decât atât, acesta a menționat și că după ce s-au introdus puncte fixe a existat chiar o participare mult mai largă. Mai exact, a avut loc o medie de 250.000 de persoane recenzate pe zi.

„Comisia a decis prelungirea perioadei de recenzare până la 24 iulie 2022, ţinând seama de interesul populaţiei. Pe lângă recenzarea din uşă în uşă, am decis înfiinţarea unor puncte fixe şi există un interes foarte mare din partea populaţiei.

În ultimele zile, după introducerea punctelor fixe, a existat o participare mult mai largă, am avut o medie de 250.000 de persoane recenzate pe zi”, a anunţat în cursul zilei de joi preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Tudorel Andrei, în cadrul unei conferințe de presă.

,,Vom analiza situaţia împreună cu autorităţile locale”

Există o rată de recenzare de 83% la nivel național, iar cele mai ridicate rate sunt în judeţele Botoşani – 100%, unde recenzarea s-a încheiat, Vrancea – 99,9% şi Bistriţa-Năsăud 97,2%, scrie Agerpres. Bucureștiul se află la polul opus, cu 55,4%, şi judeţele Timiş – 65,8% şi Ilfov – 70,4%.

„Vom analiza situaţia împreună cu autorităţile locale din zonele cu rată scăzută şi vom lua decizii privind îmbunătăţirea recenzării la nivelul acestor oraşe”, a mai spus preşedintele INS.

  • Amenzi pentru români

Milioane de români au completat până acum formularul de recensământ, iar acum mai au posibilitatea să o facă pentru că termenul s-a extins. Procesul colectării datelor a mers greu la început pentru că recenzorii s-au lovit de ușile închise ale oamenilor reticenți. Pentru acest lucru s-au dat și primele amenzi. Sancțiunile în cazul de față ajung și la 3.000 de lei, conform legii.

Urmăriți Playtech.ro și pe