14 iul. 2022 | 14:11

S-a prelungit perioada în care se poate efectua recensământul. Noua data limita anunțată

Știri generale
S-a prelungit perioada în care se poate efectua recensământul. Noua data limita anunțată
S-a prelungit data pentru efectuarea recensământului.

Rata de recenzare a populaţiei din România a ajuns la 83%. Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor vine acum cu un nou anunț. Mai exact, data pentru realizarea recensământului s-a prelungit. Președintele Institutului Național de Statistică a anunțat în cursul zilei de joi că demersurile vor mai avea loc până în data de 24 iulie. ,,Comisia a decis prelungirea perioadei de recenzare până la 24 iulie 2022, ţinând seama de interesul populaţiei”, a anunțat președintele INS.

INS a prelungit data în care se poate efectua recensământul: detalii

Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor a decis prelungirea cu o săptămână a recensământului. Rata populației a ajuns la 83% în acest moment, iar specialiștii vor continua evaluarea în acest context până pe data de 24 iulie.

Președintele Institutului Național de Statistică a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că există un interes foarte mare din partea populației pentru acest lucru. Mai mult decât atât, acesta a menționat și că după ce s-au introdus puncte fixe a existat chiar o participare mult mai largă. Mai exact, a avut loc o medie de 250.000 de persoane recenzate pe zi.

„Comisia a decis prelungirea perioadei de recenzare până la 24 iulie 2022, ţinând seama de interesul populaţiei. Pe lângă recenzarea din uşă în uşă, am decis înfiinţarea unor puncte fixe şi există un interes foarte mare din partea populaţiei.

În ultimele zile, după introducerea punctelor fixe, a existat o participare mult mai largă, am avut o medie de 250.000 de persoane recenzate pe zi”, a anunţat în cursul zilei de joi preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Tudorel Andrei, în cadrul unei conferințe de presă.

,,Vom analiza situaţia împreună cu autorităţile locale”

Există o rată de recenzare de 83% la nivel național, iar cele mai ridicate rate sunt în judeţele Botoşani – 100%, unde recenzarea s-a încheiat, Vrancea – 99,9% şi Bistriţa-Năsăud 97,2%, scrie Agerpres. Bucureștiul se află la polul opus, cu 55,4%, şi judeţele Timiş – 65,8% şi Ilfov – 70,4%.

„Vom analiza situaţia împreună cu autorităţile locale din zonele cu rată scăzută şi vom lua decizii privind îmbunătăţirea recenzării la nivelul acestor oraşe”, a mai spus preşedintele INS.

  • Amenzi pentru români

Milioane de români au completat până acum formularul de recensământ, iar acum mai au posibilitatea să o facă pentru că termenul s-a extins. Procesul colectării datelor a mers greu la început pentru că recenzorii s-au lovit de ușile închise ale oamenilor reticenți. Pentru acest lucru s-au dat și primele amenzi. Sancțiunile în cazul de față ajung și la 3.000 de lei, conform legii.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Capital.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANUNȚUL PRIVIND PENSIILE! Ministerul Muncii a DAT VESTEA
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro