21 aug. 2024 | 14:53

S-a mai stins o legendă a fotbalului. Humberto „Bocha” Maschio a murit la vârsta de 91 de ani

News
S-a mai stins o legendă a fotbalului. Humberto
A apărat tricoul echipei naționale a Argentinei, la Campionatul Sud-American din 1957

Fotbalul mondiale ezte în doliu astăzi, după aflara veștii că s-a mai stins o legendă a fotbalului. Marele fotbalist argentinian, Humberto „Bocha” Maschio, a murit la vârsta de 91 de ani.

S-a mai stins o legendă a fotbalului, Humberto „Bocha” Maschio

Este, din nou, doliu în fotbalul mondial. Humberto ‘Bocha’ Maschio, fost fotbalist și antrenor argentinian care a câștigat Copa Libertadores cu Racing Club și Independiente, a murit marți, la vârsta de 91 de ani, potrivit relatărilor celor două cluburi, pe conturile lor de socializare.

„Cu profundă tristețe anunțăm decesul lui Humberto Maschio, campion al fotbalului argentinian, american și mondial cu tricoul nostru.

Cei care lasă un semn nu sunt niciodată uitați… Vei fi mereu în inimile noastre, dragă Bocha!” a postat Racing Club pe X, alături de o imagine cu fostul fotbalist purtând tricoul alb-albastru și stema clubului.

S-a mai stins o legendă a fotbalului. Humberto Bocha Maschio a murit la vârsta de 91 de ani

La rândul lor, Diavolii Roșii au subliniat în mesajul lor de pe X că Maschio a fost „campion interamerican și american cu Independiente și un idol al Racing Club”.

Humberto „Bocha” Maschio, fotbalistul de legendă al Argentinei

Ca jucător, „el Bocha” a fost un atacant important, începându-și cariera ca atacant central și revenind ulterior în teren pentru a se poziționa ca playmaker. A debutat în prima divizie a fotbalului argentinian la Racing Club de Avellaneda și s-a alăturat rapid echipei naționale care a triumfat în Campionatul Sud-American din 1957.

La întoarcere, a fost vândut echipei italiene Bologna, de unde a trecut la Atalanta, apoi la Inter și, în cele din urmă, la Fiorentina, încheindu-și perioada pe continentul european cu multiple trofee locale și internaționale înainte de a reveni din nou la Racing Club.

S-a mai stins o legendă a fotbalului. Humberto Bocha Maschio a murit la vârsta de 91 de ani

În timpul celei de-a doua sale perioade la „Academia”, a fost campion al turneului local în 1966, al Copa Libertadores în 1967 și al Cupei Intercontinentale în același an, făcând din Racing Club prima echipă argentiniană care a câștigat trofeul intercontinental.

Legenda argentiniană s-a stins la vârsta de 91 de ani

De asemenea, apărând tricoul echipei naționale a Argentinei, a fost campion al Campionatului Sud-American din 1957, în prezent Copa América, în care s-a remarcat legendara linie de atac a „Angeles Carasucias”, formată din Oreste Corbatta, Antonio Angelillo, Omar „Cabezon” Sívori, Osvaldo Cruz și Maschio însuși. Întâmplător, în acel turneu, Bocha a fost cel mai bun marcator, cu nouă goluri.

Deja antrenor, Maschio a avut o scurtă trecere prin naționala Argentinei și s-a remarcat mai ales pe banca lui Independiente, club cu care a câștigat Copa Libertadores 1973 și unde l-a făcut să debuteze pe Ricardo Enrique Bochini, considerat în prezent un idol istoric al clubului.

„Respectat de toți din Avellaneda, trimitem salutările noastre tuturor prietenilor, familiei și celor dragi în acest moment. Odihnește-te în pace, Bocha”, au mai scris cei de la Racing Club.

Din păcate, fotrbalul argentinian este mai săraqc astăzi, odată cu dispariția unei legende, și este doliu în sport. Conform informațiilor, decesul s-a datorat unei insuficiențe renale și a survenit după o spitalizare de câteva săptămâni în urma unei căzături la reședința sa.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
De ce a lipsit Ceaușescu la inaugurarea metroului
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Plata cu cardul. Se dau banii înapoi. Anunț pentru românii care plătesc mereu cu cardul bancar
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro