S-a găsit coronavirus în mâncare! Ce alimente sunt contaminate, conform ultimelor descoperiri

S-a găsit coronavirus în mâncare! Ce alimente sunt contaminate, conform ultimelor descoperiri

China a anunțat că a detectat urme de coronavirus într-un lot de aripioare de pui congelate, care proveneau din Brazilia. Astfel, autoritățile chineze din orașul Shenzen au detectat aceste urme de coronavirs.

S-a găsit coronavirus în mâncare!

De asemenea, centrul local pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a mai anunțat că a găsit urmele pe suprafața unuia dintre produse și că testele de acid nucleic viralprezent în probă au ieșit pozitive, conform ziarului Global Times.

Întreg personalul care ar fi putut intra în contact cu acest produs a fost suspus testelor covid-19, care momentan, au ieșit negative. Pe de altă parte, loturile care au fost vândute din acest produs au fost date în urmărire și confiscate de către autorități.

De altfel, autoritățile au recomandat consumatorilor să fie atenți atunci când cumpără carne și fructe de mare din import, dar și „să fie precauţi pentru a reduce riscurile de infecţie”.

Cu toate acestea, nu este primul caz de acest fel, ținând cont că miercuri, în orașul Wuhu au fost găsite urme de coronavirus în pachete de creveți care erau importate din Ecuador, în timp ce în orașul portuar Shandong au fost detectate urme pe ambalajul unor pești congelați, potrivit agerpres.ro.

Pe data de 10 iulie, China a suspendat importurile de creveți albi congelați de la trei firme ecuadoriene, după ce au fost descoperite resturi ale virusului pe ambalajul lor, a anunțat atunci Administrația Generală a Vămilor.

De asemenea, televiziunea naționala CCTV a spus marți că un restaurant din Wuhu depozitase ambalajele contaminate într-un congelaator, după ce le achiziționase și că toate localurile din oraș care comandaseră astfel de produse au fost sigilate.

Câte cazuri de coronavirus sunt în România la ora actuală

Până vineri, pe teritoriul României, au fost confirmate 68.046 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID–19). Astfel, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.415 de noi cazuri. În intervalul 13.08.2020 (10:00) – 14.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 44 de decese. Totalul deceselor a ajuns la 2.904.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI