S-a dat anunțul. Când se deschid pârtiile de la Arena Platoş din staţiunea Păltiniş. Turiștii sunt încântați de această decizie

de: Ionuț Vieru
06 12. 2021

Sâmbătă se vor deschide pârtiile de la complexul Arena Platoș din stațiunea Păltiniș, asta în cazul în care temperaturile nu vor crește în următoarele zile, potrivit unui comunicat remis e Agerpres.

Se vor deschide pârtiile de la Arena Platoș

În momentul de față nu se poate schia pe pârtiile din stațiunea Păltiniș, deoarece s-au înregistrat temperaturi mai ridicate în ultimele zile. Potrivit lui Andy Fazekas, fost campion național la snowboard și inițiator al proiectului Arena Platoș, tunurile care produc zăpadă artificială necesară pot funcționa doar la temperaturi mai scăzute de minus trei grade.

„În cazul în care temperaturile nu se vor schimba în următoarele zile, instalaţiile de producere a zăpezii vor lucra la capacitate maximă, iar sâmbătă este probabil ca Arena Platoş Păltiniş să deschidă porţile noului sezon. Anunţul oficial va fi făcut în a doua parte a acestei săptămâni”, se arată în comunicatul administratorilor pârtiei.

Cei de la Arena Platoș au găzduit în weekend primul concurs din această iarnă, însă doar pe o singură pârtie. La competiție au fost prezenți unii dintre cei mai buni freeschiori și snowboarderi din România. Deocamdată nu se poate schia, însă turiștii pot achiziționa online skipass-uri pentru Arena Platoș, accesând site-ul arenaplatos.ro.

„Preţurile skipass-urilor în acest sezon variază în funcţie de perioadă. În perioada de vârf de sezon, cartelele de zi sau de weekend vor costa 120 de lei pentru adulţi, 115 pentru studenţi şi 100 pentru copii. În extrasezon, acestea vor costa între 70 şi 90 de lei”, se arată în comunicatul de presă.

Echipamente speciale pe pârtia de schi pentru persoanele cu dizabilități

O asociație din Satu Mare, Caiac Smile, a început un proiect prin care își propune să doteze pârtiile din țară cu scaune speciale. În acest fel, persoanele cu dizabilități vor putea schia. Campania este susțină de o serie de asociații ale persoanelor cu dizabilități din România, de monitorii principalelor pârtii din România, sportivi, persoane publice și oameni simpli.

„Aşa cum considerăm absolut normal ca noi să găsim la pârtie skiuri şi clăpari, şi oamenii cu dizabilităţi au dreptul să găsească un echipament care să-i facă şi pe ei să simtă bucuria alunecărilor pe zăpadă”, a declarat Ionuţ Stancovici, antrenorul lotului naţionala de Caiac Slalom, sportivul care a iniţiat acest proiect.

Cei care doresc să ajute, pot dona în contul Asociației Caiac Smile, astfel încât persoanele cu dizabilități să se poată bucura de prima iarnă pe pârtie.