S-a amânat deschiderea Spitalului Mobil de la Leţcani. Criza tuburilor de oxigen continuă

S-a amânat deschiderea Spitalului Mobil de la Leţcani. Criza tuburilor de oxigen continuă
S-a amânat deschiderea Spitalului Mobil de la Leţcani. Criza tuburilor de oxigen continuă

Anunțată pentru astăzi, redeschiderea spitalului Mobil de la Lețcani se amână, deoarece instalația de oxigen nu funcționează. Nu este pentru prima dată când unitatea medicală de 13 milioane de euro întâmpină asemenea probleme.

Deschiderea spitalului modular ATI de la Lețcani, amânată

Potrivit directorului DSP Iași, Vasile Cepoi, deschiderea spitalului modular de la Lețcani va fi întârziată, din cauza lipsei unei soluții pentru oxigen.

„La unitatea de la Lețcani se fac în continuare eforturi pt a fi deschisă. Problema este că nu avem o soluție alternativă pentru oxigen. Deoarece nu a fost instalat încă stocatorul de oxigen. Iar o soluție cu tuburi nu este posibilă pentru că nu sunt suficiente tuburi dat fiind consumul imens de oxigen în toate spitalele care tratează pacienți Covid. În funcție de viteză cu care firma va instala stocatorul vom avea și o altă alternativă pentru terapie cu oxigen și se vor putea internă primii pacienți”, a precizat Cepoi.

De asemenea, potrivit aceiași surse, marți dimineață toată locurile erau ocupate. Pacienții stăteau în ATI pe tărgi, iar toate locurile cu oxigen la unitatea de primiri urgențe sunt ocupate.

„Erau și locuri suplimentare pe tărgi, deci pacienți care stăteau în ATI pe tărgi, peste numărul de locuri normal care există în secție. La unitatea de primire urgențe de asemenea toate locurile cu oxigen sunt ocupate”.

Spitalul mobil de la Lețcani trebuia deschis astăzi

Autoritățile au anunțat deschiderea unității medicale de la Lețcani încă din weekendul care a trecut. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că unitatea ar fi trebuit să aibă conducere militară, dar și medici civili.

Vasile Cepoi, a anunțat, sâmbătă, că unitatea medicală va fi redeschisă astăzi, 12 octombrie, pentru persoanele care se află în stare gravă de sănătate cu Covid-19. Acesta ar fi trebuit să funcționeze după mai bine de opt luni de când a fost închis pentru curățenie.

Potrivit acestuia, pentru început, spitalul ar fi funcționat cu un salon de 6 paturi în care vor fi aduși pacienții în stare gravă. Pentru punerea în funcțiune a unității medicale, ar fi nevoie de 18 medici și 60 de asistenți medicali.

Managementul Spitalului Mobil de la Lețcani ar aparține de Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, dar și de MApN. Echipa militară ar coordona întreaga activitate de asistență medicală și ar sprijini activitatea de la Lețcani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI