S-a aflat pensia lui Ion Țiriac! Câte mii de lei are, de fapt, lunar și de când nu și-a mai ridicat banii

S-a aflat pensia lui Ion Țiriac! Câte mii de lei are, de fapt, lunar și de când nu și-a mai ridicat banii

Ion Țiriac este unul din cei mai importanți exponenți ai sportului românesc. Cu o carieră invidiată de mulți, și cu o avere considerabilă, Țiriac este o voce importantă în mediul românesc.

Ion Țiriac, miliardarul român, cu pensie

Despre averea lui Ion Țiriac s-a tot speculat de-a lungul timpului. Odată retras din sportul de performanță, Țiriac a devenit un prosper om de afaceri, recunoscut pe plan internațional. Puțină lume știe, însă, că miliardarul român are din partea statului o pensie. Cei de la Impact.ro au aflat care este suma aproximativă pe care Ion Țiriac o primește de la statul român. Conform acestora suma este una , am spune, considerabilă.

Câte mii de lei are, de fapt, lunar și de când nu și-a mai ridicat banii

Impact.ro spune că omul de afaceri ar încasa de la statul român aproximativ 12.000 de lei. Pensia pe care o încasează vine ca urmare a faptului că a fost 20 de ani ofițer în Ministerul de Interne și a iesit la pensie cu gradul de colonel. Jurnaliștii de la Impact.ro au aflat că, de fapt, milionarul nu și-a ridicat pensia niciodată, din anul 1999.

Informațiile spun că suma strânsă până acum s-ar afla într-un cont bancar. Fiind un bun finanțist, cel puțin dacă ne luăm după afacerile de succes, Ion Țiriac este în măsură să critice actuala decizie a Guvernului de mărire a pensiilor, la nivel național.

Acesta și-a declarat recent nemulțumirea față de deciziile guvernului, dând exemplu Franța și deciziile luate de președintele Macron, referitor la mărirea sau stagnarea pensiilor.

”Fraților, cu tot respectul pentru pensionari, aud treaba asta cu pensiile de 20 de ani! Dacă s-au mărit pensiile de 20 de ani, înseamnă că oamenii ăștia sunt miliardari. De unde mărești pensiile? Despre ce vorbești dumneata? Matale spui că le mărești cu 14%. Spune-mi și mie: în 10 ani, de unde iei acești 14%?

S-a aflat pensia lui Ion Țiriac! Câte mii de lei are, de fapt, lunar și de când nu și-a mai ridicat banii
Ion Tiriac, fost jucator de tenis profesionist, acum prosper om de afaceri

Când a fost François Mitterrand (n.a – președinte socialist al Franței, în funcție între 1981 și 1995), el a adus vârsta de pensionare în Franța la 60 de ani. Când a venit Sarkozy președinte, a spus: «Ce au făcut socialiștii e în regulă, dar noi în 25 de ani suntem faliți! Nu avem cum să facem treaba asta». Și a dat-o înapoi la 65 sau la 67 de ani. Și acum vin înapoi și spun: unde, cum? Care e economia? Nu sunt ministru de finanțe, nici grădina mea n-o manageriez ca lumea, dar toată lumea trebuie să se gândească la un viitor”, declara Ion Țiriac, referitor la mărirea pensiilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI