S-a aflat cauza de la care a pornit incendiul din secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa
Avocatul Adrian Cuculis, care a participat la audierile din dosar, susține că un neon ar fi provocat incendiul de la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța.
Cauza incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța
În urma audierilor principalilor martori din dosarul instrumentat de procurorii din Constanța, au ieșit la iveală informații incredibile în cazul tragediei de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, secția ATI.
La audierile din dosar a participat și avocatul Adrian Cuculis. Acesta a precizat că declarațiile martorilor arată că incendiul ar fi pornit de la un neon. În urma incendiului, spitalul a fost evacuat, iar mai mulți pacienți au decedat.
Cauza incendiului s-a aflat si fara expertiza INSEMEX si INEC. Din declaratiile date de catre managerul spitalului si coordonatorul de sectie ,coroborate cu probele video , din tavanul de pe sectia ATI , s-a topit si s-a desprins un neon ce s-a lovit de podea si a produs ulterior un incendiu.
La fel de socante sunt si primele declaratii ale medicilor si personalului medical, date acum 2 saptamani, care spuneau ca detectoarele de oxigen stateau fie scoase din priza fie nu functionau si mai mult de atat la fel ca in cazul Piatra Neamt , se aprindeau LUMANARI pe sectia ATI, a precizat avocatul Adrian Cuculis.
Concluzii în urma anchetei de la spitalul din Cărbunești
În urma mai multor verificări, s-a stabilit faptul că spitalul nu a desemnat o persoană care să supravegheze instalația de oxigen, cu toate că în contractul cu firma distribuitoare era precizat acest lucru.
„Managementul spitalului nu a instituit un program de supraveghere al instalației de oxigen. În baza contractului cu firma, spitalul era obligat să numească o persoană care să supravegheze instalațiile, această persoană să fie instruită de societate și să urmărească instalațiile și să raporteze orice anomalie. Acest lucru nu a fost făcut, firma nu a avut pe cine să instruiască. Spitalul a considerat că stocatorul de oxigen este proprietatea firmei”, a mai transmis Marcel Iacobescu, prefectul județului.
Primele concluzii prezentate în urma anchetei făcute de Prefectura Gorj arată că pacienții de la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești au rămas fără oxigen, deoarece acesta s-a terminat din aparatul care asigura alimentarea. Incidentul a avut loc vinerea trecută.
„Dacă atunci la cald aveam anumite informații care se băteau cap în cap, acum putem spune că am făcut puțină ordine în acele informații. Știți că în urmă cu o săptămână, spitalul de la Cărbunești a rămas fără oxigen, în urma acestui eveniment au murit oameni, ceea ce nu este normal. Lipsa de oxigen s-a datorat, pe de o parte, atât vinovăției firmei care gestionează acel rezervor cu oxigen care este instalat la spital, pe de altă parte, managementului spitalului”, a spus prefectul într-o conferință transmisă de GorjOnline.