S-a aflat adevărul despre vaccinul anti-covid-19 al lui Putin. Medicii ruși au făcut anunțul în urmă cu câteva momente

S-a aflat adevărul despre vaccinul anti-covid-19 al lui Putin. Medicii ruși au făcut anunțul în urmă cu câteva momente

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că un vaccin dezvoltat local pentru Covid-19 a primit aprobarea de reglementare după mai puțin de două luni de testare pe oameni.

S-a aflat adevărul despre vaccinul anti-covid-19 al lui Putin

Putin a spus că vaccinul a trecut toate verificările necesare, adăugând că fiicei sale i-a fost deja administrat. Oficialii au spus că intenționează să înceapă vaccinarea în masă în octombrie. Experții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la viteza muncii Rusiei, sugerând că cercetările ar putea fi riscante.

Pe fondul temerii că siguranța ar fi putut fi compromisă, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut Rusiei săptămâna trecută să urmeze orientările internaționale pentru producerea unui vaccin împotriva Covid-19, iar marți, OMS a spus că a fost în discuții cu autoritățile ruse despre efectuarea unei revizuiri a vaccinului, care a primit numele de Sputnik-V.

S-a aflat adevărul despre vaccinul anti-covid-19 al lui Putin. Medicii ruși au făcut anunțul în urmă cu câteva momente
S-a aflat adevărul despre vaccinul anti-covid-19 al lui Putin. Medicii ruși au făcut anunțul în urmă cu câteva momente

În prezent, vaccinul rus nu se află pe lista OMS a celor șase vaccinuri care au ajuns la studiile clinice din faza a treia, care implică testări mai răspândite la om. Peste 100 de vaccinuri din întreaga lume sunt în curs de dezvoltare, unele dintre acestea fiind testate pe oameni în studiile clinice. În ciuda progresului rapid, majoritatea experților consideră că orice vaccin nu va fi disponibil pe scară largă până la mijlocul anului 2021.

Ce a spus președintele Putin despre vaccin

Numindu-l ca primul în lume, președintele Putin a declarat că vaccinul, dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova, oferă „imunitate durabilă” împotriva coronavirusului. El a spus că știe că vaccinul este „destul de eficient”, fără a oferi detalii suplimentare și a subliniat că a trecut „toate verificările necesare”.

Putin a mai spus că vaccinul a fost administrat uneia dintre fiicele sale, care se simțea bine în ciuda unei scurte creșteri a temperaturii. Este rar ca președintele Putin să vorbească public despre fiicele sale, Maria Vorontsova și Katerina Tikhonova în reportaje media, având în vedere că și viața lor a fost învăluită în secret.

„Cred că, în acest sens, a participat la experiment. După prima injecție temperatura ei a fost de 38 de grade, a doua zi 37,5 și asta a fost. După a doua injecție, temperatura ei a crescut ușor, apoi a revenit la normal.”, Domnul Putin a spus, fără a specifica care dintre cele două fiice ale sale au primit vaccinul.

„Este mai puțin un vaccin și mai mult un cocktail Molotov”

Într-o mișcare uluitoare și confuză, Rusia a afirmat  că a aprobat primul vaccin COVID-19 din lume, întrucât Ministerul Sănătății a emis ceea ce se numește certificat de înregistrare pentru un candidat la vaccin care a fost testat la doar 76 de persoane.

Certificatul permite vaccinului, dezvoltat de Institutul de Cercetare Epidemiologie și Microbiologie Gamaleya din Moscova, să fie acordat „unui număr mic de cetățeni din grupuri vulnerabile”, inclusiv personalului medical și persoanelor în vârstă, spune un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății pentru ScienceInsider. Dar certificatul prevede că vaccinul nu poate fi utilizat pe scară largă până la 1 ianuarie 2021, probabil după finalizarea studiilor clinice mai mari. Fostul comisar asociat al Administrației SUA pentru Alimente și Droguri (FDA) Peter Pitts și-a exprimat îndoielile cu privire la anunțul Rusiei.

„Nu există date, nu există transparență, nu există FDA în Rusia [și] au un istoric de aprobare a medicamentelor și a vaccinurilor cu puțin sau fără teste”, a spus Pitts, care este și președinte al Centrului pentru Medicină în Public. Interes. În acest moment este mai puțin un vaccin și mai mult un cocktail Molotov, ceea ce este exact ceea ce nu avem nevoie în lupta globală împotriva COVID-19.”, a declarat Peter Pitts.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a răspuns la anunțul Rusiei subliniind „procedurile riguroase” necesare pentru autorizarea unui vaccin. Într-o declarație trimisă către presă, organismul mondial de sănătate a declarat că este conștient că vaccinul rus a fost înregistrat de autoritățile țării și a salutat „toate progresele în cercetarea și dezvoltarea vaccinurilor COVID-19”.

„Accelerarea cercetării în domeniul vaccinurilor ar trebui să fie făcută în urma proceselor stabilite prin fiecare etapă de dezvoltare, pentru a se asigura că orice vaccinuri care intră în cele din urmă în producție sunt atât sigure cât și eficiente”, a spus OMS.

Acesta a adăugat că a fost în legătură cu oamenii de știință și autoritățile ruse și așteaptă cu nerăbdare să revizuiască detaliile proceselor. În prezent, există 167 de candidați viabili pentru cercetarea vaccinului în întreaga lume, dintre care 28 se află într-un proces de „evaluare clinică”.

Peter Pitts a declarat pentru Euronews că se așteaptă ca mai multe vaccinuri COVID-19 să fie dezvoltate pentru diferite demografii, dar spune că ar trebui evitată concentrarea asupra ultimului anunț al Rusiei.

„Nu putem permite acestui hype să ne scoată ochiul din premiu, care este un vaccin solid, de înaltă calitate, bine verificat și bine reglementat. Rușine pentru noi dacă permitem acest anunț să încetinească pentru o clipă dezvoltarea unui vaccin solid, bazat pe știință”.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI