S-a aflat adevărul despre moartea tragică a celor cinci tineri înecați în Siret. Ce au încercat să facă băieții rând pe rând

S-a aflat adevărul despre moartea tragică a celor cinci tineri înecați în Siret. Ce au încercat să facă băieții rând pe rând
Cum au murit înecați cei cinci tineri de la Filipești

Moartea celor cinci adolescenți din trei sate a unei comune din Neamț a adus lacrimi și durere de nedescris pentru familiile îndoliate, dar și pentru comunitate. La scurt timp după tragedie, părinții băieților au explicat ce s-a întâmplat cu aceștia și care a fost motivul șocant al morții în grup.

Au plecat opt și s-au întors vii doar trei

Tragedia petrecută în cursul serii de duminică a îngrozit întreaga Românie, iar mulți oameni nu au putut să-și explice ce s-a putut întâmpla acolo. Potrivit părinților băieților și a supraviețuitorilor, aceștia au plecat pe biciclete la scăldat, fără a știi să înoate.

La început totul părea o joacă, dar fără să-și dea seama, băieții au rămas pe rând captive în apă, iar ceilalți prieteni au sărit din dorința de a-I salva. Din păcate, niciunul nu a mai supraviețuit, iar un martor a solicitat ajutorul medicilor de-abia când au realizat că băieții nu s-au mai întors la mal.

Claudiu este tânărul cel mai mic dintre tinerii decedați, iar tatăl lui și-a găsit puterea să povestească ce s-a întâmplat cu puțin înainte de tragedie. Acesta le-a cerut părinților voie să meargă cu prietenii să se răcorească, iar părinții și-au dat acordul cu condiția ca acesta să nu se scalde în râu.

Din păcate, atunci când și- văzut prietenii în pericol, Claudiu nu a rămas nepăsător și a sărit în încercarea de a-i ajuta. Din păcate, el a avut aceiași soartă tragică ca restul prietenilor care nu au mai ieșit la suprafață.

„El a încercat să salveze pe cineva şi tot au sărit unul pentru altul. Nu au ştiut să înoate. Mulţi nu au ştiut că acolo este o bulboană s-au dus toţi şi au murit”, a explicat tatăl acestuia, potrivit stirileprotv.ro.

Alexandru a povestit tot

Alexandru Fătu este unul dintre prietenii care au rămas la mal și a fost martor la momentele de groază petrecute în comuna băcăuană Filipeşti. Acesta a reușit să-i salveze pe doi dintre băieți, restul fiind înghițiți de ape în momentul în care au încercat să-și salveze prietenii alunecați de pe mal. Acesta a explicat că totul s-a desfășurat foarte rapid și niciunul dintre băieți nu a conștientizat pericolul în care s-au aflat.

“ Alexandru Fătu : Doi dintre ei s-au dus în apă şi ceilalţi după ei. Unii ca să ajute, alţii în joacă, neconștientizând ceea ce se întâmplă.

Reporter: De pe mal ţi-ai dat seama că se întâmplă ceva acolo?

Alexandru Fătu: Pe moment nu. După aia am văzut că se duceau în jos şi s-a lăsat liniştea, m-am dus spre ei. Mai erau doar 2 dintre ei.Am reuşit să îi scot cu ajutorul unui băţ şi al unui prosop. Pe restul nu îi mai vedeam”, a declarat acesta.

Printre victimele tragediei se află și doi frați care au lăsat un gol imens în familia îndurerată: “Au murit amândoi copilaşii, nu a mai rămas niciunul. S-au băgat în apă, n-au ştiut să înoate. N-am crezut că o să fie chiar aşa”, a spus unchiul celor doi tineri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI