S-a aflat abia acum despre Adrian Sârbu. Puțini români știau asta (exclusiv)

S-a aflat abia acum despre Adrian Sârbu. Puțini români știau asta (exclusiv)
Adrian Sârbu și succesul său în media românească

Pentru majoritatea românilor Adrian Sârbu este și astăzi părintele PRO TV. Dar sunt destul de multe lucruri, mai puțin cuoscute, despre începuturile lui Adrian Sărbu ca regizor. Absolvent al Institutului de Artă teatrală și Cinematografie „I.L.Caragiale”, fostul patron PRO TV are pe diplomă titulatura de regie film.

Adrian Sârbu și succesul său în media românească

La începutul anilor 90 piața de media românească începea să se dezvolte Existau deja câteva posturi tv private comerciale, dar momentul cheie avea să vine în 1995. Piața televiziunii a avut o singură investiție de capital străin, și anume cea a CME.

Compania intra pe piață pentru prima dată în 1995 cu Pro TV, care a scris una dintre cele mai importante pagini ale istoriei televiziunii românești. Lansat de Ziua Națională a României, 1 decembrie 1995, Adrian Sârbu, prin compania sa de atunci MediaPro, în parteneriat cu CME, reușea să dezvolte unul din cele mai de succes concepte de televizune din România.

Adrian Sârbu, fondatorul MediaPro, este unul dintre cei mai cunoscuți manageri mass-media post-comuniste. După anul 2007, celebrul mogul începe să aibă probleme cu legea, ulterior demisionând din funcția pe care o deținea în cadrul companiei. În urmă cu doi ani anunța revenirea în piața de media cu un nou concept Aleph News, deja lansat cu succes.

Începuturile sale ca regizor

Adrian Sârbu este în cea mai mare parte asociat cu industria de televiziune și film. A fost și primul care a înființat în România o agenție de știri privată, este vorba de Mediafax. Absolvent al Academiei de Teatru și Film, a fost regizor la Studiourile de film „Sahia”, la vremea sa cel mai mare studio de documentare din România, în perioada comunistă.

Începuturile lui Adrian Sârbu sunt strâns legate de un alt mare nume de pe scena teatrului românesc. Celebrul Vasile Muraru, astăzi ajuns la 65 de ani și director al teatrului „Constatin Tănase”, a dezvăluit cum a fost direct implicat în primele tentative regizorale ale tânărului Adrian Sârbu. Celebrul actor de teatru de revistă a făcut dezvăluirile într-un interviu acordat Impact.ro, în care povestește despre prietenia și ajutorul acordat lui Adrian Sârbu în anii studenției.

”Nu mai știu contextul în care am avut prima discuție despre o posibilă colaborare cu Adrian Sârbu. Vă dați seama că eram cu totul altfel pe atunci. El trebuia să facă un film, pentru absolvire și avea nevoie de niște actori, așa cum eram noi, cei de la Actorie. Trebuia să jucăm pe scenă un spectacol, regizat de un alt coleg, așa că aveam nevoie de ajutor, unii de la alții.

Așa erau vremurile și asta a permis multora dintre noi să stabilim legături puternice încă de atunci! Peste ani m-am trezit chemat la PRO TV, alături de regretatul Nae Lăzărescu. Am filmat acolo sute, dacă nu mii de ore, cu diverse ocazii, nu doar de Paști, de 1 Decembrie sau de Revelion.”, le-a povestit celor de la Impact.ro, celebrul Vasile Muraru.