Ryanair, noi curse în România. Către ce destinaţii vor putea zbura românii

de: Stan Nicu
27 03. 2023

Românii au motive de bucurie pentru că vor putea călători mai ușor pe încă patru destinații din străinătate după ce Ryanair a anunțat noi curse în România. Către ce destinaţii vor putea zbura românii și de pe ce aeroport se va pleca.

Ryanair a anunțat noi curse în România. De pe ce aeroport vor putea zbura românii către noile destinații

Compania irlandeză Low-cost Ryanair va introduce patru noi curse din România, care vor decola spre patru orașe europene. Zborurile vor fi posibile pentru cei interesați începând de astăzi 26 martie, cu decolare de pe Aeroportul Iași.

Astfel, compania irlandeză de tip low-cost Ryanair, printre cele mai mari din Europa, va lega Aeroportul Iaşi de alte oraşe importante din Europa.

Care sunt noile destinații de zbor de pe aeroportul din Iași

Astfel, avioanele care vor decola de la Iaşi vor ateriza la Milano, pe aeroportul Bergamo, la Paris, pe aeroportul Beauvais, la Bruxelles, pe aeroportul Charleroi, precum și în Dublin.

De asemenea, Ryanair, noul partener al Aeroportului Internaţional Iaşi, va opera 30 de curse pe săptămână.

Când se va zbura spre Dublin

Zborurile Iaşi-Dublin vor fi operate de Ryanair în fiecare zi de marţi, joi şi duminică.

Zborurile Iaşi-Milano, cei interesați trebuie să știe că acestea se vor efectua în zilele de marţi, miercuri, joi, sâmbătă şi duminică.

Când se va zbura spre Bruxelles și Paris

Românii care vor să meargă la Bruxelles de pe aeroportul din Iași vor avea la dispoziție zboruri programate în fiecare zi de marţi, miercuri şi duminică.

Cei care vor să ajungă în Franța, la Paris, Ryanair la pune la dispoziție curse speciale în zilele de marţi, joi, vineri şi duminică, avioanele aterizând pe aeroportul din Beauvais.

Ryanair scumpește biletele

Pe de altă parte, Ryanair are și vești proaste pentru români. Operatorul irlandez Low-cost a anunțat de curând că va scumpi călătoriile începând cu această vară.

Astfel, prețurile biletelor de avion ar urma să crească cu până la 15%, după cum a anunțat directorul general al operatorului aerian irlandez Ryanair, Michael O’Leary.

Ryanair a scumpit biletele și anul trecut

În plus, acesta a mai spus că nu există o creștere a capacității anul acesta în Europa, iar acest lucru vine pe fondul „redresării masive a cererii”.

„Anul trecut, prețul mediu al biletelor de avion a crescut cu 20%. 2023 va fi al doilea an cu o creștere a prețurilor de peste 10%, deoarece nu există capacitate. Este rezonabil să ne așteptăm din nou în vara acestui an la o creștere cu 10 – 15%”, a spus șeful Ryanair, Michael O’Leary, potrivit Daily Telegraph.

Ryanair așteaptă o creștere puternică a cererii pentru această vară, în special datorită pieței asiatice, după ridicarea restricțiilor din China, dar și a clienților americani care se bucură de un dolar puternic.