Rușinos! Un medic din Craiova poartă un echipament improvizat din saci de gunoi, în timp ce consultă un pacient suspect de coronavirus

Aceasta este realitatea dură a sistemului medical de astăzi! O imagine extrem de tristă a apărut cu câteva ore în urmă, înfățișând un medic de la Unitatea de Primiri Urgenţe din Craiova, care purta în picioare saci de gunoi.

Fotografia care reflectă starea sistemului medical românesc

Bărbatul s-a fotografiat cu această costumație, care ar trebui să îl protejeze de virusul ucigaș. În imagine  se observă costumul de „maximă protecție” pe care medicul îl poartă, înainte să consulte un pacient suspect de coronavirus: mască din plastic, un halat de unică folosință, similar celor pentru vizitatori în spitale, iar în picioare niște saci de gunoi lipiți cu leucoplast de haine.

”„Halat de unică folosință, de vizitator, saci de gunoi în picioare, prinși cu leucoplast, viziera proprietate personală a unei colege. Mască chirurgicală, non-FFP2. Așa ne-am echipat să vedem un posibil bolnav de COVID-19. Noaptea 24 spre 25 martie. Se pare că secția UPU face eforturi să ne asigure un echipament decent. Să vedem câte echipamente ne va trimite Guvernul. Și când! Să nu fim pozitivi până atunci”, a declarat medicul Sorin Alexandru pe Facebook.

Întâmplarea a avut loc, după ce  marţi, potrivit managerului SJU Craiova, în depozitul spitalului de Urgenţă Craiova se găseau 175 de combinezoane de protecţie pentru coronavirus şi 250 de măşti FFP2, care fie s-au terminat, fie nu au existat.

Medicii de la Spitalul Municipal din Toplița au primit suluri de hârtie și elastice de bucătărie pentru a-și realiza măști

În plină pandemie de coronavirus, în timp ce oamenii încep să moară în fiecare zi, medicii de la Spitalul Municipal din Toplița sunt nevoiți să realizeaze măști din hârtie și elastice, managerul spitalului afirmând că și acestea pot fi o variantă.

Curios este că, în același timp, primarul Topliței transmite din biroul său un mesaj pentru cetățeni, fiind protejat cu mască și mănuși. Ba mai mult, acesta transmite că orice locuitor trebuie să fie echipat la fel, inclusiv vânzătorii din piețe.

În Spitalul Municipal Toplița lucrează 227 de angajați, dintre care 37 medici și 107 asistente, personal medical care se luptă în prima linie cu virusul ucigaș, încercând să îngrijească cât se poate de bine bolnavii . Din păcate, protecția lor este aproape inexistentă, în ciuda faptului că sunt indispensabili în această perioadă de război pe care o traversăm.

Un cadru medical din Spitalul Toplița a declarat pentru site-ul Libertatea că personalul administrativ al spitalului a trimis pentru fiecare secție câte un sul de hârtie și eleastice de bucătărie. Acest lucru s-a întâmplat, după ce personalul din conducere a văzut tutoriale de realizare a măștilor de unică folosință.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI