Rușinea istorică trăită de Vladimir Putin. Așa ceva nu s-a mai întâmplat în ultimii 20 de ani

Rușinea istorică trăită de Vladimir Putin. Așa ceva nu s-a mai întâmplat în ultimii 20 de ani
Rușinea istorică trăită de Vladimir Putin. Așa ceva nu s-a mai întâmplat în ultimii 20 de ani

Se apropie de sfârşit?! Toată lumea vorbeşte despre ruşinea istorică trăită de Vladimir Putin. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva de mai bine de două decenii.

Popularitatea lui Vladimir Putin, la cel mai scăzut nivel

Era Putin pare să se apropie de sfârşit. Pandemia de coronavirus a făcut ca popularitatea liderului de la Kremlin să fie la nivelul cel mai scăzut de când a devenit preşedinte (ianuarie 2000). Se pare că administraţia lui Vladimir Putin întâmpină dificultăţi mari în lupta cu crizele sanitare şi economice.

Conform unui sondaj realizat de Levada Center, încrederea ruşilor în preşedintele lor a scăzut la 59%, în luna aprilie, în comparaţie cu aprilie 2015, când era la 89%. În vârstă de 67 de ani, acesta şi-a pierdut o mare parte dintre alegători odată cu reforma pensiilor din Federaţia Rusă. Mai exact, a ridicat vârsta de pensionare de la 60 la 65 de ani pentru bărbaţi şi de la 55 la 60 de ani pentru femei.

De asemenea, ruşii se plâng de nivelul din ce în ce mai scăzut de trăi. Salariile mici şi sistemul de sănătate precar îi îngrijorează pe cetăţeni.

“Este adevărat că veniturile au scăzut în ultimii ani. Cea mai mare scădere a avut loc în 2016, dar acum veniturile au început să îşi revină. Rezultatele ar trebui să se simtă în acest an şi în următorul”, a afirmat Putin.

A schimbat Constituţia pentru a candida şi a cincea oară

Deşi mandatul îi expiră în 2024, Vladimir Putin a amendat Constituţia pentru a i se permite să candideze pentru a cincea oară. Conform analiştilor politici, un alt motiv important pentru care popularitatea liderului a scăzut atât de mult ar fi gestionarea greşită a pandemiei de coronavirus. Acesta a impus fabricilor şi companiilor să îi plătească pe angajaţi chiar dacă aceştia au stat acasă o bună perioadă de timp.

Momentan, Rusia se află pe locul al cincilea în ceea ce priveşte cazurile de coronavirus înregistrate. Peste 2 milioane de ruşi au fost infectaţi cu SARS-COV-2, dintre care 36.179 au murit. Din păcate, numărul de cazuri nu pare să scadă, în ultima zi fiind raportate aproape 25.000 de noi infectări.