Rușii au început bombardamentele. Imaginile care îngrozesc o lume întreagă

Rușii au început bombardamentele. Imaginile care îngrozesc o lume întreagă
Rușii au început bombardamentele. Imaginile care îngrozesc o lume întreagă. Sursa foto: sputnik.md

Tensiunile cresc la Idlib, Siria, ultimul bastion al opoziţiei. Au fost transmise semnale pentru noi confruntări de Rusia, care a pierdut poziţii în Libia, împreună cu grupările fidele regimului şi cu grupările teroriste din Iran. Armistiţiul încheiat la data de 6 martie a fost încălcat miercuri prin bombardamentele lansate de Rusia, informează presa din Turcia.

Rusia a început bombardamentele. Imaginile îngrozesc o lume întreagă

Avioanele de luptă ale Rusiei au atacat mai multe sate din sudul autostrăzii M4 din regiunea Cebel Zaviye şi Manara din zona de şes al-Ghab. De asemenea, teroriştii regimului şi cei din Iran au atacat terestru 11 sate.

În urma atacurilor şi-au pirerdut viaţa 4 civili, iar alţi 12 au fost grav răniţi. În urma exploziilor din regiunea Cebal Zaviye, numai într-o singură zi, s-au refugiat la graniţa cu Turcia aproximativ 6.000 de oameni. Însă mişcările de trupe din Siria nu se opresc numai la atât.

Rușii au început bombardamentele. Imaginile care îngrozesc o lume întreagă
Rușii au început bombardamentele. Imaginile care îngrozesc o lume întreagă

Rușii și Bashar al-Assad trimit trupe în Cebel Zaviye-Saraqib

Rusia, împreună cu regimul Bashar al-Assad şi grupările teroriste din Iran, concentrează trupe de soldați în jurul regiunii Cebel Zaviye-Saraqib. În Cebel Zaviye au fost trimiși sute de soldaţi ai regimului şi militari ruşi, iar pe frontul din Saraqib, grupări subordonate iranienilor.

Regimul Bashar al-Assad, care în luna februarie a primit lovituri grele din partea Turciei, încearcă acum să-şi ia măsuri de precauţie împotriva vehiculelor aeriene fără pilot, precum și a sistemelor aeriene de apărare.

Siria a cumpărat avioane MIG 29 din Rusia

Prin urmare, cu 10 zile în urmă, a achiziţionat din Rusia avioane MIG 29 pentru a le folosi în eventuale lupte, dar şi pentru apărarea aeriană. De asemenea, forţele armate ale Tuciei au trimis încărcături importante în zonă în ultima perioadă. În plus, în numeroase zone s-au înfiinţat noi puncte de observaţie. Nu au fost uitate nici sistemele de apărare aeriană, acestea fiind consolidate.

Grupările de opoziţie înarmate din Idlib şi din împrejurimi şi-au consolidat și ele poziţiile împotriva unor posibile atacuri din partea Rusiei, regimului dar și a Iranului. În plus, gruparea Hayat Tahrir al-Sham (HTŞ), precum şi altele au anunțat că în următoarea perioadă ar putea izbucni confruntări în zonele pe care le controlează, în special în zona Cebel Zaviye.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI