25 aug. 2022 | 09:56

Rușii ar putea ajunge la granița cu România, susține Ministrul Dîncu. Ce alte avertismente a lansat ministrul Apărării în spațiul public

News
Rușii ar putea ajunge la granița cu România, susține Ministrul Dîncu. Ce alte avertismente a lansat ministrul Apărării în spațiul public
Vladimir Putin, privind harta Europei

Ministrul român al Apărării a vorbit, miercuri seară, despre pericolul reprezentat de războiul din Ucraina. Acesta a avertizat cu privire la noile operațiuni militare pregătite de ruși, dar și despre consecințele pe care Ucraina și statele europene le-ar putea suporta. Vasile Dîncu a fost întrebat și despre șansele referitoare la îndreptarea trupelor lui Putin către granițele României, iar răspunsul oficialului generează un mare semn de îngrijorare.

România, vizată de Vladimir Putin?

Vasile Dîncu revine cu informații de ultimă oră pentru toți românii. Ministrul Apărării susține că războiul din Ucraina devine „unul de uzură”, astfel că finalul acestui conflict militar este departe de a se concretiza. Mai mult, oficialul susține că atacurile dintre cele două tabere vor deveni din ce în ce mai tensionate, iar consecințele nu vor întârzia să apară.

În cadrul aceleiași intervenții, oficialul român amintește de datoria pe care statele vestice o au privind susținerea Ucrainei cu arme și echipamente militare. Acesta a fost întrebat de șansele pe care le au rușii să pătrundă în Ucraina, până la granița cu România și la gurile Dunării.

Din păcate, acest lucru nu este exclus, nimeni neputând asigura securitatea României sau a regiunii, având în vedere imprevizibilitatea cu care a acționat Vladimir Putin în cele șase luni de război: „În acest moment nu putem spune că nu există deloc acest pericol”, a răspuns Vasile Dîncu.

„Trebuie să ne gândim şi la scenariul cel mai rău”

Cu toate acestea, ministrul a ținut să aprecieze progresele făcute de armata ucraineană în raport cu trupele rusești, obținând câteva victorii semnificative. Din păcate, luna septembrie pare să fie una extrem de tensionată din punct de vedere militar, motiv pentru care statele UE trebuie să-și unească din nou forțele pentru a asigura securitatea europeană.

„Este clar că suntem, în acest moment, într-o fază, după şase luni, în care războiul de uzură va continua. Mai mult ca niciodată, naţiunile se adună şi încep un nou efort de solidaritate. (…)

Cu siguranţă că în septembrie vor fi operaţiuni dure militare, deci nu s-a încheiat, nu există şanse, după cum spun experţii în acest moment pentru pace. Este un lucru bun faptul că s-au reuşit unele progrese.

Asta nu înseamnă, spun experţii, foarte mult în ceea ce priveşte pacea”, a afirmat Vasile Dîncu, miercuri seară, la Antena 3.

În ciuda existenței unui risc privind avansarea trupelor rusești în apropierea țării noastre și a gurilor Dunării, Vasile Dîncu susține că orice este posibil, însă toată lumea speră într-o rezistență și apărare a Ucrainei în fața atacurilor Rusiei.

„Înaintarea (ruşilor – n.r.) este una destul de lentă. Nu prevedem că acest lucru s-ar putea întâmpla, dacă lucrurile vor evolua în acest ritm, pentru acest an, însă întotdeauna rămâne acest pericol. (…)

Noi sperăm şi forţele ucrainene, prietenii noştri de la Ministerul Apărării spun că în acest moment reuşesc să reziste pe acest aliniament şi că nu se prevede să se ajungă la gurile Dunării şi la ocupare a Odesei. În orice caz acest scenariu nu putem să-l eliminăm din calcul.

Speranţa este că forţele ucrainene vor rezista, dar trebuie să ne gândim şi la scenariul cel mai rău în care am putea să avem un vecin un foarte apropiat, Rusia”, a adaugat ministrul.

 

Digisport.ro
Un elvețian s-a mutat de două luni în București și s-a convins: ”Puțin îndoielnic”. A caracterizat Capitala în CINCI cuvinte
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Stagiul de cotizare. Informații importante de la Casa de Pensii
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Un canibal a fost grațiat de Putin, după ce a fost rănit pe frontul din Ucraina. Bestia a mâncat inima unui muncitor din Tadjikistan
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Unde au evadat Medana și Alin Oprea în plin scandal cu Larisa Uță? „Urmărește divorțul nostru, dar o invit să ne care bagajele”
Click.ro
Ce pensie are Theodor Stolojan după ce a fost premier, europarlamentar și economist la Banca Mondială
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Gabriel Trifu, înșelat de Catrinel Sandu. Adevărul despre divorț
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Taxele care ar putea fi majorate începând cu 2025. Românii trebuie să se pregătească
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
BANI în PLUS la RECALCULARE! ADEVERINȚELE trebuie DUSE URGENT la CASA de PENSII
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
„M-ai înșelat vreodată?” Cornel de la Insula Iubirii a răspuns la cea mai incomodă întrebare. Ce spune testul poligraf
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro