Rusia va face ceva pe 24 februarie. Ce se pregăteşte îngrijorează Occidentul, cine este vizat acum

de: Stan Nicu
02 02. 2023

S-a aflat ce va face Rusia pe 24 februarie, exact la un an de la invazia în Ucraina. Ceea ce se pregăteşte îngrijorează Occidentul, cine este vizat acum, conform ministrului de Externe din Rusia, Serghei Lavrov. Între timp, ziua a 344-a de război este marcată de UE-Ucraina care a început la Kiev.

Rusia se pregătește de un atac nemaivăzut pe 24 februarie, la un an de la începerea războiului. Serghei Lavrov a amenințat și Republica Moldova

Ministrul Apărării din Ucraina a avertizat că Rusia pregătește o nouă ofensivă majoră și spune că aceasta ar putea avea loc chiar pe 24 februarie, exact în ziua în care a avut loc prima zi a invaziei.

Oleksii Reznikov a mai declarat că Moscova a strâns în acest sens mii de trupe și ar putea „încerca ceva” pentru a marca începerea războiului.

Pe 23 februarie Vladimir Putin își sărbătorește armata

Deasemenea, atacul ar marca și Ziua Apărătorilor Patriei din Rusia, care se sărbătorește pe 23 februarie și celebrează armata lui Vladimir Putin.

Serghei Lavrov confirmat cele spuse de ministrul Apărării din Ucraina și spune că Rusia pregătește, pentru a marca un an de la invazia sângeroasă, ceva ce va eclipsa orice vor face ucrainenii și aliații occidentali.

Serghei Lavrov amenință direct Republica Moldova

În plus, ministrul de Externe al Rusiei a spus chiar că Moscova ar dori și alte teritorii din Ucraina și a avertizat Republica Moldova că poate fi cea care urmează.

În același timp, Serghei Lavrov a periat Beijingul, susținând că țara lui și China au o alianţă militară de o calitate superioară celor din Occident.

Summit UE-Ucraina

Pe de altă parte, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi o parte din membrii executivului european au ajuns încă de la primele ore la Kiev, acolo unde are loc summit-ul UE-Ucraina.

Cei prezenți la Summit sunt acolo pentru „a demonstra că UE sprijină Ucraina la fel de ferm ca întotdeauna”.

Ucraina mai primește 500 de milioane de euro de la UE

În acest sens, de la Bruxelles, Consiliul UE a votat un nou pachet de ajutor pentru Ucraina în valoare de peste 500 de milioane de euro.

Între timp, pe front, atacurile armatei ruse continuă. Cel puţin trei persoane au fost ucise şi 20 rănite, după ce rachetele rusești au lovit 8 blocuri din Kramatorsk.

Câți oameni au părăsit Ucraina de la începutul războiului

Câteva ore mai târziu atacul a fost repetat și a lovit aproape de locul în care echipele de salvare încercau să găsească supraviețuitori sub dărâmături.

Nu în ultimul rând, numărul refugiaţilor din Ucraina în alte ţări europene a depăşit pragul de 8 milioane de la începerea războiului, conform cifrelor actualizate de Agenţia Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi.