10 mart. 2022 | 23:57

Anunțul cutremurător al ministrului Apărării din Ucraina: ‘Rusia a ucis mai mulți civili decât soldați’

News
Anunțul cutremurător al ministrului Apărării din Ucraina: 'Rusia a ucis mai mulți civili decât soldați'
Soldați ruși acuzați că au tras asupra unor vehicule civile în Ucraina

În ultimele 48 de ore, autoritățile ucrainene au anunțat morți civile raportate în incidente, inclusiv un microbuz care transporta profesori la un orfelinat din Mykolaiv. Numărul persoanelor civile ucise de trupele rusești, din păcate, crește de la o oră la alta, de la zi, la zi. Ultimele informații au fost date publicității chiar de Oleksii Reznikov, ministrul Apărării din Ucraina, astăzi, pe pagina sa de Facebook.

Soldați ruși acuzați că au tras asupra unor vehicule civile în Ucraina

În timp ce miniștrii de externe din Rusia și Ucraina negociau noi modalități de încetare a conflictului, în teren mureau civili, sub gloanțele și bombele aruncate de trupele rusești. Dezvăluirile despre aceste incidente nefericite le făcea chiar Oleksii Reznikov, ministrul Apărării din Ucraina, astăzi, pe pagina sa de Facebook.

„Începând cu 10 martie, invadatorii ruși au ucis mai mulți civili ucraineni decât soldați din toate sectoarele noastre de apărare. Vreau ca acest lucru să fie auzit nu numai în Ucraina. Și peste tot în lume. Kremlinul bombardează școli, spitale și maternități. Moscova nu protejează pe nimeni. Distruge.

Ei nu sunt capabili să lupte cu armata, gărzile, apărarea noastră. Prin urmare, îi atacă pe cei mai vulnerabili. Ne vom răzbuna pe fiecare ucrainean. Fiecare terorist rus va fi tras la răspundere pentru crime împotriva umanității! Avem liste cu participanții la intervenție și complicii acestora și vor fi furnizate tuturor instituțiilor relevante. Nimeni nu va rămâne nepedepsit pentru toate ororile și răul pe care le-au adus Ucrainei și lumii”, a transmis Oleksii Reznikov astăzi, conform publicației Kiev Independent.

O tânără de 26 de ani ucisă, și un atac asupra unui microbuz cu profesori

Soldații ruși au fost acuzați de multiple cazuri de focuri de armă mortale asupra vehiculelor civile în Ucraina. Într-o serie de incidente din ultimele zile, au fost raportate decese de civili din orașul Makariv, în afara Kievului.

Aici a avut loc și atentatul mortal de luni împotriva unei brutării, în care au murit 13 persoane. Un alt incident a fost asupra unui microbuz care transporta profesori la un orfelinat din orașul Mykolaiv, în sudul țării.

O înregistrare video care a circulat marți pe canalele ucrainene Telegram a susținut că arată imagini cu civili uciși în Makariv. În videoclip se vede o mașină, care se deplasează prin ceea ce pare a fi o cameră de securitate montată pe un perete, care intră mai întâi în cadru și apoi se oprește imediat când ocupanții, despre care se spune că sunt un cuplu în vârstă, văd un vehicul blindat rusesc BMP care se apropie cu viteză de intersecția din fața lor.

Ultimele două incidente se adaugă la cazul larg mediatizat al Anastasiei Yalanskaia, în vârstă de 26 de ani, care a fost împușcată și ucisă în mașina sa de către forțele rusești după ce a livrat hrană la un adăpost pentru câini din afara Kievului. Yalanskaya, care postase detalii despre planurile sale de a livra alimente la adăpost, a fost unul dintre cei trei voluntari care au călătorit la Bucha, la 29 km de Kiev.

ONU a înregistrat 406 morți și 801 răniți

ONU a confirmat luni, într-un comunicat, că a înregistrat 406 morți și 801 răniți în rândul civililor ca urmare a conflictului. Opt persoane anonime care fugeau din Irpin, un oraș situat la nord-vest de Kiev, au fost ucise de trupele rusești.

Duminică, sute de civili se adunaseră lângă un pod din Irpin în timp ce încercau să fugă din oraș. Se crede că opt persoane au fost ucise în timpul bombardamentelor rusești, a declarat duminică primarul din Irpin, Oleksandr Markushyn.

„O familie a murit în fața ochilor mei. Doi copii mici și doi adulți au murit. Irpin este în război, Irpin nu s-a predat. O parte din Irpin a fost într-adevăr capturată de invadatorii ruși.

Dar o parte din Irpin luptă și nu se predă.”, a declarat duminică primarul din Irpin, Oleksandr Markushyn, pe Telegram.

Atacul a fost abordat și de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care a declarat duminică seară într-o adresă video:

„Ei încercau doar să iasă din oraș. Să scape. Întreaga familie. Câte astfel de familii au murit în Ucraina.

Noi nu vom ierta. Nu vom uita. Îi vom pedepsi pe toți cei care au comis atrocități în acest război.”

Cu toate astea, astăzi, la finalul negocierilor, ministru rus de externe, Sergey Lavrov, declara că Rusia nu a atacat civili și că informațiile, toate informațiile referitoare la acest aspect sunt fake news. În schimb, realitatea acestor 15 zile de război arată cu totul altceva, din păcate.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Scandal uriaș în lumea divelor. Ilinca Vandici și Lora, vorbe usturătoare
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Vladimir Putin a renunțat, e definitiv! Decizia ISTORICĂ a Rusiei. Toată planeta aştepta anunțul
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
VIN BANII pentru ajutorul de încălzire! Iată cine primește banii
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro