Rugăciunea pe care să o rosteşti de Intrarea Maicii Domnului în Biserică, ziua în care se deschid cerurile. Ajută la îndeplinerea dorințelor

de: Bișinicu Andreea
21 11. 2022

Rugăciunea pe care să o rosteşti de Intrarea Maicii Domnului în Biserică. În data de 21 noiembrie, creștinii ortodocși celebrează Intrarea Maicii Domnului în Biserică, prima sărbătoare cu cruce roșie a Postului Crăciunului. Ce rugăciune trebuie rostită în această zi încărcată cu însemnătate spirituală.

Rugăciunea pe care să o rosteşti de Intrarea Maicii Domnului în Biserică

Pe 21 noiembrie, creștini ortodocși sărbătoresc Intrarea Maicii Domnului în Biserică sau Vovidenia, termen care provine din slavonă şi înseamnă „ceea ce se face văzută”, este prima sărbătoare din Postul Crăciunului marcată cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox.

Încă din vechile timpuri, praznicul este cunoscut în popor și sub denumirea de Vovidenia sau Ovedenia. Creștinii ortodocși onorează cu sfințenie și smerenie această sărbătoare, rugându-se din tot sufletul pentru ca toate dorințele să le fie împlinite.

Rugăciunea pe care să o rosteşti de Intrarea Maicii Domnului în Biserică. În această sfântă zi de sărbătoare, credincioșii care țin post au dezlegare la pește. Iată ce rugăciune trebuie să rostești de Intrarea Maicii Domnului în Biserică.

„Valuri de patimi mă împresoară; mare necaz şi strâmtorare îmi umplu sufletul o, întru-tot Sfântă Maică, linişteşte sufletul meu cu pacea Fiului tău şi alungă deznădejdea şi întristarea sufletului meu cu harul Său.

Potoleşte furtuna păcatelor mele care mă frig precum un vierme în foc şi stinge-i flăcările. Umple-mi inima de bucurie, Preacurată Maică şi împrăştie ceaţa nelegiuirilor mele de la faţa mea, căci acestea mă împresoară şi mă tulbură. Luminează-mă cu lumina Fiului tău.

Sufletul meu se simte sfârşit; totul îmi este greu, chiar şi rugăciunea. Iată-mă, rece ca piatra. Buzele mele şoptesc o rugăciune, dar inima mea nu tresaltă. Necazurile m-au împresurat de pretutindenea.

Topeşte gheaţa din jurul sufletului meu şi încălzeşte-mi inima cu dragostea ta. Nu-mi pun nici o încredere în apărarea venită de la oameni, ci îngenunchez dinaintea ta, o, Prea Sfântă Maică şi Fecioară. Nu mă alunga de la faţa ta, ci primeşte rugăciunea robului tău. Tristeţea m-a cuprins.

Nu mai pot răbda năvălirile diavolilor. Nu am nici o apărare, nici nu aflu loc de refugiu, om nenorocit ce sunt. Sunt pururea biruit în lupta aceasta şi nu am altă mângâiere decât în tine, Preasfântă Maică. O, nădejde şi apărarea tututror credincioşilor, nu trece cu vederea rugăciunea mea!”, este cea mai puternică rugăciune către Maica Domnului.

Tradiții și obiceiuri Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2022

Rugăciunea pe care să o rosteşti de Intrarea Maicii Domnului în Biserică. În 2022, sărbătoarea Intrarea Maicii Domnului în Biserică pică luni, în prima zi a săptămânii.

Foarte mulți credincioși români merg la biserică, aprind o lumânare pentru sufletul celor trecuți în neființă și se roagă pentru sănătatea celor apropiați.

De asemenea, creștinii își pun anumite dorințe care, potrivit tradițiilor, se vor îndeplini. Totodată, credincioșii trebuie să știe că este bine să rostească o rugăciunea făcătoare de minuni, către Maica Domnului, care să-i păzească de cele mai grele boli.

Citește și Rugăciunea pe care e bine să rostești în Postul Crăciunului 2022. Cuvintele puternice pe care să le spui pentru ajutor divin

Povestea sărbătorii Intrarea Maicii Domnului în Biserică

Prăznuită pe 21 noiembrie, Intrarea Maicii Domnului în Biserică este o sărbătoare a Luminii, aducătoare de noroc și bucurie.

Această sărbătoare marchează momentul în care Fecioara Maria, în vârstă de 3 ani, a fost adusă de părinţii săi, Ioachim şi Anafdre, la Templul din Ierusalim.

Pentru că nu puteau avea copii, Ioachim şi Anafdre și-au îndreptat rugăciunile către Dumnezeu, implorându-L să le dăruiască un copil, promițând că, dacă acest lucru se va îndeplini, ei îl vor duce la templu și îl vor închina lui Dumnezeu.

Tatăl Ceresc le-a ascultat ruga și le-a îndeplinit dorința cea mai mare. Astfel, un înger le-a spus că vor avea o fată pe care trebuie să o boteze Maria. Ținându-și cuvântul, părinții Fecioarei Maria au dus-o la templu, când micuța avea doar 3 ani, și au lăsat-o acolo până ce a împlinit vârsta de 15 ani.

Arhanghelul Gavriil a vestit-o că-L va naste pe Iisus, Fiul Domnului. Maica Domnului a părăsit templul și s-a logodit cu Iosif, martorul fecioriei ei şi al minunii divine a naşterii pruncului Hristos.