Rugăciunea din 13 cuvinte a Părintelui Celopa: “Minunile vor apărea în viața ta dacă o rostești”
Părintele Celopa a lăsat românilor învățături alese, iar rugăciunile sale sunt și vor rămâne un izvor de liniște pentru credincioși. O rugă aparte din 13 cuvinte a acestuia umple inima celor care îi simt încă taina.
Rugăciunea din 13 cuvinte. Învățăturile Părintelui Cleopa
Părintele Cleopa a adus românilor o rugăciune specială pe care aceștia o pot spune oricând. Are doar 13 cuvinte și este adresată îngerului păzitor pe care fiecare credincios îl are alături de la botez încolo. Cuvintele sfinte, dacă sunt rostite cu sufletul, pot aduce minuni în viața celui care crede.
Îngerii sunt prezenți în mai multe religii și sunt descrise ca ființe spirituale pozitive sau negative, cu sau fără corp ceresc. Percepția lor a variat de-a lungul anilor în special în cadrul aspectului în care îngerii au sau nu au voință proprie sau sunt simple extensii ale voinței lui Dumnezeu. Înfățișarea lor este diferită în diverse scrieri, dar în cele mai multe ei primesc o înfățișare umană cu aripi.
“Sfinte îngere, cel ce stai înaintea pătimașului meu suflet și al vieții mele celei ticăloase, nu mă lăsa pe mine, păcătosul, nici nu te depărta de mine pentru neînfrânarea mea. Nu da loc diavolului celui viclean, ca să-mi stăpânească cu silnicie acest trup muritor. Întărește mâna mea cea slabă și neputincioasă și mă îndreptează la calea mântuirii. Așa, sfinte îngere al lui Dumnezeu, păzitorul și acoperitorul sufletului și al trupului meu celui ticălos, iartă-mi toate cu câte te-am mâhnit în toate zilele vieții mele și orice am greșit în această zi. Acoperă-mă în această noapte și mă păzește de toată ispita celui potrivnic, ca să nu mânii cu nici un păcat pe Dumnezeu; și te roagă pentru mine către Domnul, ca să mă întărească întru frica Sa și vrednic să mă arate pe mine, robul Său, bunătății Sale. Amin”.
Rugăciune Părintelui Cleopa
Viața acestuia
Părintele Cleopa s-a născut într-o familie simplă, de la țară, fiind al cincilea copil din cei zece ai familiei Ilie. A urmat cursurile școlii primare din satul natal, iar mai apoi a făcut trei ani de ucenicie duhovnicească la Paisie Olaru, pustnic în Schitul Cazancea. În 1929 se alătură obștii schitului Sihăstria alături de Vasile, fratele lui mai mare, iar pe 12 decembrie 1932 sunt primiți în schit. În 1935 e luat în armată în Botoșani, iar pe 1936 se reîntoarce în monahism sub numele de Cleopa, fost Constantin Ilie.
Pe 27 decembrie 1944 e hirotonit, iar pe 23 ianuarie un an mai târziu este ieromonahat de către Episcopul Galaction Cordun, atunci stareț la Mănăstirea Neamț. În 1948 se retrage șase luni în pădurile din jurul mănăstirii din cauza faptului că este urmărit de Siguranță, iar în 1949 e numit stareț al Mănăstirii Slatina Suceava. Între 1952-1954 e urmărit de Securitate și se retrage în Munții Stănișoarei alături de Arsenie Papacioc.