Calendar ortodox 25 septembrie 2020. Ce sfinți sărbătoresc românii

Calendar ortodox 25 septembrie 2020. Ce sfinți sărbătoresc românii
Calendar ortodox 25 septembrie 2020. Ce sfinți sărbătoresc românii

În fiecare an pe data de 25 septembrie sunt prăznuiți mai mulți sfinți importanți. De asemenea, în popor se spune că în această zi trebuie să fii înțelegător cu toată lumea și să nu te cerți cu nimeni.

Calendar ortodox 25 septembrie 2020

Data de 26 septembrie aduce o serie de sfinți care sunt sărbătoriți în această zi, iar printre ei se numără: Sfânta Cuvioasă Eufrosina, Sfântul Cuvios Pafnutie Egipteanul şi Sfântul Cuvios Serghie de la Radonej.

Ziua de 25 septembrie este una importantă din punct de vedere al calendarului creștin ortodox. În această zi sunt sărbătoriți mai mulți sfinți mari, precum Sfânta Cuvioasă Eufrosina, Sfântul Cuvios Pafnutie Egipteanul şi Sfântul Cuvios Serghie de la Radonej.

De menționat este că Sfânta Cuvioasă Eufrosina, este fiica lui Panutie. Aceasta a hotărât să plece de acasă pe când avea doar 18 ani. Și nu și-a mai văzut tatăl decât după 33 de ani, deoarece ea a stat departe de locul în care s-a născut.

Despre Sfântul Serghie de la Rodonej să spune că a împărțit după moartea părinților săi toată averea pe care a strâns-o o viață, retrăgându-se apoi la mănăstire. Acolo, el a aflat cu doar jumătatea de an înainte ziua în care va muri.

De asemenea, despre ziua de 25 septembrie se spune că este o zi foarte importantă și că trebuie să fi înțelegător cu toată lumea, să nu te cerți și să rămâi calm la tot și la toate. În plus, pentru a avea o bună înțelegere, este important să rostești și rugăciunea zilei.

Calendar ortodox 25 septembrie. Rugăciunea zilei

”Sfântă Cuvioasă Eufrosina, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Luminează-mă cu lumina rugăciunilor tale, preacinstită, pe mine care astăzi laud sfânta şi cea cu adevărat vrednică de laudă, cu cântări de Dumnezeu veselitoare, pomenirea ta, ceea ce porţi numele Dumnezeieştii veselii.

Stih: Sfântă Cuvioasă Eufrosina, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Dorind numai de Dumnezeiasca frumuseţe a lui Hristos şi îndulcindu-te cu ale Lui fără de materie frumuseţi, ai urât frumuseţea trupului, mărită, îndeletnicindu-te cu Dumnezeieştile priviri.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Ceea ce eşti mireasă înfrumuseţată cu podoabele virtuţilor, te-ai logodit cu Domnul Cel Adevărat Frumos întru podoabă, Sfântă Eufrosina, părăsind pe logodnicul cel vremelnic şi toată veselia vieţii.”

Rugăciune către Sfânta Eufrosina

„Cu puterea dată ție de Dumnezeu, ai purtat cu bucurie jugul cel bun al Domnului nostru lisus Hristos. Păzind porunca iubirii de Dumnezeu, tu, Eufrosina, ți-ai răstignit trupul împreună cu patimile și cu poftele. Iar prin viețuirea cea blândă și smerită ai dobândit iubirea lui Hristos. Pentru aceasta S-a sălășluit în tine Duhul Sfant, învățându-ne pe noi, păcătoșii, să te lăudăm. Cu totul minunata și slăvită este nevoința ta. Căci asemenea sfinților din trecut ai strălucit. Mare har ai dobândit de la Dumnezeu, vindecând bolile, prevestind viitorul și întorcând oamenii de pe căile pierzării.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI