11 ian. 2020 | 14:44

Rona Hartner, în doliu. ”Atât de tânăr erai, atât de multe făceai!” Anunțul care i-a întristat pe fani

Știri generale
Rona Hartner, în doliu. ”Atât de tânăr erai, atât de multe făceai!” Anunțul care i-a întristat pe fani

O veste cruntă a zguduit zilele trecute scena teatrului românesc. Regizorul Laurențiu Azimioară s-a stins din viață zilele trecute, cel cu care artista Rona Hartner a colaborat în mute ocazii, pe scena teatrului din Paris.

Rona Hartner, mesaj emoționant la moartea regizorului român Laurențiu Azimioară

Laurențiu Azimoară a fost un creator de teatru extraordinar, care a dus cultura română pe scena teatrului din Franța, acolo unde se și stabilise de ceva timp.
În perioada când a trăit în România, Azimoară a fost profesor la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, unde a predat în perioada 1964 şi 1981. A colaborat cu Teatrul Mic și Televiziunea Română, a lucrat alături de nume sonore de artiști și a format generații dintre cele mai cunoscute astăzi.

Laurentiu Azimioara, regizorul român care a dus teatrul românesc pe scena din Paris

Laurentiu Azimioara, regizorul român care a dus teatrul românesc pe scena din Paris

A fost coleg de promoție cu Sebastian Papaiani, Stela și Rodica Popescu, Dorin Varga, Mihai Ciucă. A pus în scenă spectacole cu Grigore Vasiliu Birlic, Irina Răchițeanu, Octavian Cotescu, Rodica Tapalagă, Olga Tudorache, Leopoldina Bălănuță, Tatiana Iekel, potrivit romaniatv.net.
Rona Hartner, actrița de film și cântăreața de origine germană a colaborat cu Laurențiu Azimoară, cel pe care îl deplânge acum, spunând că nu se vor mai naște maeștri ai teatrului precum el.

„Laurențiu nu te pot uita !!! Spectacolul ” Natură ” este opera ta …m-ai învățat să înțeleg Muzică noastră românească !! cel mai rău îmi pare că nu am făcut mai multe spectacole împreună !!!
Regizor că ține nu mai există !!!!
Am avut fericirea să rad cu ține să creez atât pe scenă teatrului de l’Orme cât și pe scenă teatrului Gymnase din Paris !!! și spectacolul nostru în limba română integral aducea oamenilor peisajele românești în scenă !!! ce minune să te fi cunoscut atât de tânăr erai și atât de passionate în tot ceea ce făceai…. încât noi te credeam nemuritor …dar iată că ai plecat acolo unde creația este eternă !! și nu este supusă trecerii !!!
îți promit că voi face spectacolul „Natură” că și cum ai fi în sala … și că și cum doamna Olga Tudorache ar fi prezența … și noi chantant să o mai vedem odată plângând de emoție ….când îi cântăm Doina din Maramureș :Prin Pădure trecem noi …
ai trecut Laurențiu dar nu ai trecut fără să marchezi drumul tău !!!
îmi e dor de ține
Dumnezeu să te primească în pacea lui
mâine 3 slujbe sunt pentru ține …. de la distanță asta nu mai pot face mai mulți !!!! dar se pare că este tot ceea ce Îți trebuie pentru drumul tău mai departe în eternitate”, este mesajul postat pe Facebook de Rona Hartner.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Animalul rar care trăiește doar în România. E considerat un miracol al naturii și face parte dintr-o specie preistorică
Click.ro
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Regele Charles, dispus să se retragă. Anunțul e pregătit
EVZ.ro
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews
Amendă de 1.000 de lei pentru proprietarii de mașini. Vecinii te pot reclama. Este interzis pe spațiul public
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
CÂȚI ANI de MUNCĂ ÎȚI TREBUIE! PENTRU o PENSIE DECENTĂ
Mediaflux
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce părere are Bianca Drăgușanu despre Selina, iubita lui Victor Slav. Cum se înțeleg cele două: „Nu are de ce să-mi fie frică”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro