Rona Hartner cere ajutor fanilor, în lupta cu boala: ”Mi-au găsit o tumoare de 5 cm la plămâni și 7 pe creier!” EXCLUSIV

de: Simona Ecovoiu
27 07. 2023

Rona Hartner trece printr-o nouă încercare, la patru ani de când medicii au diagnosticat-o cu o boală foarte grea, cancer la colon. Actrița de talie internațională ne-a vorbit, în exclusivitate pentru Playtech Știri, și despre marele ei vis, lansarea unui album de muzică religioasă, cu puteri miraculoase. Însă, ca să ducă la bun sfârșit proiectul, Rona ar avea nevoie și de un mic sprijin financiar din partea celor care îi apreciază calitățile vocale.

Ce interdicții are Rona Hartner de la medic

Actrița Rona Hartner a primit recent un diagnostic dureros, din partea medicilor din Franța, dar nu se lasă pradă deznădejdii. Înarmată cu credință, voință și cu o mare doză de optimism, ea e decisă să facă față noii provocări.

Stabilită de 25 ani în Franța, Rona ne-a vorbit, în exclusivitate pentru Playtech Știri, despre problemele de sănătate, care, o vreme, o vor împiedica să mai urce pe scenă:

”Mai aveam concerte și în România, dar, din cauza problemelor de sănătate, medicii mi-au interzis să mai călătoresc cu avionul, nu mai am voie nici măcar să conduc mașina, am un șofer care mă duce unde am treabă.

Nu mai am voie nici pe scenă, s-ar putea să fie nevoie de o pauză artistică, de vreo doi ani, de un concediu medical foarte lung, pentru refacere, timp în care, din păcate, nu pot câștiga bani. Boala mi-a dat totul peste cap.

Toate concertele din această vară și toate planurile mele artistice sunt momentan blocate. Cancerul este o boală tare păcătoasă, adesea revine mult mai puternic, celulele canceroase, după ce sunt distruse de chimioterapie, se multiplică periculos de mult, asta nu înseamnă însă că trebuie să renunțăm la tratament, dimpotrivă, luptăm.

Medicii mi-au descoperit la plămâni o tumoare de 5 centimetri, cele pe creier sunt mici, de 15 mm fiecare, dar sunt 7, și la glandele suprarenale au văzut metastaze. Aceste tumori nu sunt operabile. Tratamentul îl voi face în Franța, nu am cum să vin în România, nu am voie nici drumuri lungi și nici emoții mari, trebuie să stau foarte liniștită, în această perioadă”.

De ce nu și-a anunțat foștii soți că este bolnavă: ”Boala este a mea”

Sprijinită de familie, artista nu a crezut de cuviință că trebuie să apeleze și la ajutorul foștilor ei parteneri de viață, Herve Camilleri și dansatorul argentinian Rocco Sedano, tatăl fiicei ei, cu care oricum nu a rămas, după despărțire, în relații strânse:

”Boala este a mea, eu mă lupt cu ea, ei au viața lor, nu i-am anunțat”, ne-a mai declarat celebra artistă, care a făcut un rol de excepție în pelicula ”Gadjo Dilo” (1997), film care, de altfel, a adus-o în atenția cinematografiei mondiale.

Marea dorință a actriței Rona Hartner: un album de muzică religioasă

În această perioadă delicată, Rona are un mare vis, pe plan artistic, și nu se dă bătută până când nu-l va vedea împlinit. Are însă nevoie și de un mic sprijin financiar din partea fanilor:

”Aș vrea să lansez un album muzical cu piese mele, este marele meu vis. Vreau să nu plec, până nu termin discul meu ”Eternity”. Am văzut oameni care sunt vindecați pe piesele acelea religioase, am să-l fac. Nu știu dacă mă mai țin puterile, pe urmă, dar am să mă rog, să fiu bine pentru fata mea, aștept un miracol. Pentru album e nevoie și de bani, însă.

Cum eu nu voi mai putea cânta, ar fi nevoie, pentru editare, de un mic sprijin financiar”, ne-a mai spus artista, pentru Playtech Știri.

Conturile pe numele Rona Harter sunt în RON- IBAN: RO68 PIRB 4217 5991 0900 1000 și cont în Euro-IBAN: RO34 PIRB 4217 5991 0900 2000

Rona Hartner: ”Rugați-vă pentru mine!”

Rona are mare nevoie, acum, la greu, și de rugăciunile celor care o îndrăgesc:

”Rugați-vă pentru mine așa: ””Doamne, dă-i lui Rona un miracol, fă să dispară boala, cu metastaze, cu tot!”. Boala e în stadiul 4, nu e bine. Când ești bolnav te abandonezi lui Dumnezeu. Trebuie să ne conectăm cu autorul vieții, dacă ne împărtășim des ne simțim mai bine.

Nu știu ce deznodământ o să aibă această nouă boală, pneumonie, metastaze la cap, cancerul se comportă cam agresiv, dar Dumnezeu e mare, îl rog pentru un miracol, în fiecare zi fac rugăciuni: ””Cancerule, ieși din mine!””.

O să urmez nu citostatice, ci imunoterapie, e mai suportabilă. N-am terminat misiunea pe pământ, am o voință proprie”, a mai adăugat Rona Hartner.

Artista va învinge cu siguranță din nou boala, așa cum a reușit și în urmă cu patru ani, după ce medicii au diagnosticat-o cu cancer la colon.