Romsilva vinde cei mai ieftini brazi de Crăciun, în 2023. Preţurile sunt de până la 35 de lei

de: Ștefan R. Apostol
30 11. 2023

Ca în fiecare an, în această perioadă, românii sunt în căutare de brazi, iar cum prețurile au crescut, mulți caută cei mai ieftini brazi. Conform informațiilor, se pare că Romsilva vinde cei mai ieftini brazi de Crăciun, în 2023, preţurile ajungând până la 35 de lei.

A început febra brazilor de Crăciun

Deși am putea spune că este mult prea devreme pentru a cumpăra și împodobii bradul de Crăciun, mulți români au ales să facă genul ăsta de cumpărături din timp, poate și din considerente financiare, motivul fiind că, cu cât se apropia perioada Crăciunului, cu atât este posibil ca prețurile să crească.

Citește despre: Brad de Crăciun împodobit inedit de către pompierii din Alba Iulia. Cu ce se deosebește față de restul brazilor

Dar, deși mulți caută calitate la prețuri mici, nu tot timpul este așa, iar de cele mai multe ori ajung să dea bani mulți pentru lucruri îndoilenice, din punct de vedere calitativ. Dar, vine salvarea de la Romsilva, mai ales pentru cei care s-au decis să cumpere din vreme brazi.

Romsilva vinde cei mai ieftini brazi de Crăciun, în 2023

Ca în fiecare an, compania de stat care administrează pădurile va scoate la vânzare și în 2023 brazii pentru Crăciun, iar conform datelor furnizate de oficiali, Romsilva vinde cei mai ieftini brazi de Crăciun, în 2023.

De exemplu, dacă dai o fugă până la Cluj, aici vei găsi brazi și până la 2 metri, iar prețul pornește de la 35 de lei. Conform comunicatului, Romsilva vinde cei mai ieftini brazi de Crăciun, în 2023, și nu vor fi puțini, ci vor fi 24,796 de pomi.

Citește și: Oraşul din România de care râde toată lumea. Decoraţiunile de Crăciun alese de Primărie stârnesc revoltă în rândul cetăţenilor

Din acest număr total, 17,569 sunt din producția  proprie a Romsilva, iar restul vin din alte pepiniere sau lucrări silvice autorizate de compania de stat, aceștia provenind din zonele unde există un exces de pomi.

Preţurile sunt de până la 35 de lei

Romsilva mai spune că vor scoși la vânzare 18.898 brazi și 5,898 de molizi, iar prețurile pleacă de la 15 lei și pot ajunge până la 35 de lei, așa cum precizam anterior. Ceea ce depășește 3 metri, mai spun cei de la Romsilva, va fi vândut pe comandă, iar în acest caz prețurile vor fi diferite.

”Direcţiile silvice vor onora, cu prioritate, cererile populaţiei, prin vânzarea directă şi numai în limita excedentului se va face valorificarea către operatori economici”, mai precizează Romsilva.

Află și: Afacerea banală cu care un român a dat lovitura înainte de Crăciun. Are comenzi din plin, un produs poate ajunge la 1.500 de lei

Pomii vor putea fi achiziționați din toate ocolurile silvice deținute de Romsilva, din aproape toată țara, o singură excepție fiind, și anume la Caraș-Severin, unde Romsilva nu va scoate la vânzare niciun fel de pom, aici doar angajații din ocoalele silvice putând achiziționa un pom pentru Crăciun.