Românii vor fi notificați de la ANAF. Este informația momentului în România. Când vor primi această hârtie şi cine anume
Este oficial, de acum, românii vor fi notificați de ANAF. Cine, când și în ce condiții va primi această hârtie din partea instituției. Modificările au apărut deja în Monitorul Oficial.
În ce condiții vor fi românii notificați de la ANAF
Un ordin ANAF de punere în aplicare a noilor modificări la Codul de procedură fiscală (OUG 188/2022) a fost deja publicat în Monitorul Oficial. De acum persoanele fizice vor primi o notificare de conformare din partea instituției înainte de a fi subiectul unei inspecții fiscale.
Procedura de verificare a situației fiscale personale a persoanelor fizice implică mai multe activități preliminare, precum: analiza de risc, notificarea de conformare și selectarea celor care vor fi supuși controlului.
Astfel, se oferă posibilitatea reanalizării situației fiscale și, după caz, a depunerii sau corectării declarațiilor fiscale.
Notificarea de conformare va fi trimisă celor vizați înainte de selectarea pentru verificarea situației fiscale personale.
În documentul redactat de instituție se va preciza că destinatarul are un termen de 30 de zile pentru reanalizarea situației fiscale și pentru a depune sau corecta declarațiile fiscale. În cazul în care persoana fizică vizată depune declaratii rectificative, vine cu clarificări unde și dacă este cazul, controlul nu se va mai efectua.
Te-ar putea interesa și: Ce studii trebuie să ai dacă vrei să te angajezi la ANAF. Salarii între 7.000 și 10.000 de lei
Tentativă de fraudă în numele instituției
Numele instituției a fost folosit recent într-o tentativă de fraudă online prin care românilor li se cerea achitarea urgentă către ANAF a unor sume de bani.
„Vă informăm că astăzi numeroşi contribuabili au primit mesaje false, transmise în numele ANAF, prin care li se solicită să achite sume de bani până în data de 8 aprilie, «în caz contrar, inspectorii antifraudă vor porni o investigaţie şi se va înainta Poliţiei un ordin de reţinere».
Solicitarea frauduloasă a fost transmisă de pe o adresă de email care nu aparţine instituţiei, iar documentul conţine greşeli gramaticale precum şi o serie de elemente nespecifice comunicărilor ANAF.
Atragem atenţia, pe această cale, să nu deschideţi aceste emailuri şi să nu accesaţi documentele anexate sau linkurile din conţinut. Foarte important: să NU transmiteţi banii solicitaţi”, a transmis, vineri, ANAF, într-un comunicat de presă.
Te-ar putea interesa și: Câţi bani a luat ANAF pe Mercedes-ul Benz S500 al Elenei Udrea. Suma e neaşteptată