Românii s-au săturat de Klaus Iohannis și Ludovic Orban. Surpriză mare de tot, în ce situație e George Simion

de: Ștefan R. Apostol
06 03. 2021

În data de 4 martie 2021 a fost publicat un sondaj CURS. Sondajul era făcut  pe marginea vaccinări și a încrederii în clasa politică actuală. Repondeții sondajului au dat răspuns la un număr de întrebări stricte, iar rezultatele sutnt surprinzătoare.

Sondaj CURS: Românii nu mai au încredere în Klaus Iohannis

Sondajul CURS publicat pe 4 martie a avut un număr de 9 întrebări, de la cela sociale, economice și până la cele legate de campania de vaccinare și clasa politică actuală din România. Numărul românilor participanți la sondaj a fost de aproximativ 1100 de persoane cu vârsta de 18 și peste 18 ani.

Acest sondaj CURS precizează că există și o marjă de eroare luată în calcul, de +/-3% la realizarea sondajului. Sondajul CURS a fost realizat în perioada 22-26 februarie, anul curent.

Una din întrebările la care cei 1,100 de repodneți au trebuit să răspundă face referire la clasa politică și la exponenții ei principali. Printre numele apărute în listă s-au regăsit cel al președintelui Klaus Iohannis, al liderului PSD; Marcel Ciolacu, Ludovic Orban, George Simion și liderul USR, Dan Barna.

Conform datelor din acest sondaj CURS, un procent de 37% din repondeți au declarat că au încredere în actualul președinte, Klaus Iohannis,în schimb 63% nu au încredere deloc în el. Un procent 25% au încredere în Marcel Ciolacu, iar alți 62% au zis că nu au încredere.

Cu un procent la egalitate, de 20%, românii au încredere în Ludovic Orban, și în liderul AUR, George Simion, iar de partea cealaltă 73, respectiv 42% au declarat că nu au încredere în cei doi.

Dan Barna a primit un procent de 18%, când vine vorba de încrederea românilor în persoana acestuia. Uun procent de 54% au declarat că Dan Barna nu merită încrederea lor. Actualul premier, Florin Cîțu, apare în sondaj cu 17% la încrederea acordată de români acestuia, devansându-l pe Traian Băsescu cu 16%. Alte procente de 75, respectiv 83% nu au încredere în premier și fostul președinte Traian Băsescu.

Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu nu prea inspiră încredere

În același sondaj CURS cei doi miniștrii, Vlad Voiculescu la Sănătate, și Sorin Cîmpeanu la Educație, apar cu un procent mic de încredere din partea românilor. Astfel că lui Vlad Voiculescu și lui Sorin Cîmpeanu le sunt atribuite 16 procente la aceeași întrebare. La procentele de neîncredere cei doi au 58, respectiv 67%.

În aceeași listă, cu 14% îl regăsim pe actuaul ministru Lucian Bode, de la Interne. Același Lucian Bode are un procent de 49% de partea celor care nu cred în el. Ministrul Muncii, fără a fi o surpriză, are un procent foarte scăzut, este vorba de 7% din încrederea românilor, iar 70% nu au încredere în actualul ministru.

La întrebarea legată de posibilitatea de a vota dumincă la alegeri locale, surpriza este mare, sondajul CURS dând exact rezultatul de la alegerile de anul trecut. Pe primul loc se află PSD cu 34%, urmat de PNL cu 25%, USR cu cu 16 procente.

Alianța AUR apare în sondaj exact cu procentul câștigat anul trecut la alegerile parlamentare, adica 9%. PMP și PRO România, nici în sondajul CURS nu ar trece pragul parlamentar, dacă mâine ar fi alegeri din nou.