Românii care s-au imunizat deja împotriva noului virus. Vești bune de la Vasile Astărăstoaie

de: Ana Chivu
14 04. 2020

Vasile Astărăstoaie aduce în sfârșit vești bune românilor! Cunoscutul medic afirmă că un procent din populație s-a imunizat în fața virusului, iar acest lucru este unul foarte important pentru populație și pentru medicii care pot preconiza evoluția stării din țară în viitorul apropiat.

O parte din români s-au imunizat împotriva noului virus

Vasile Astărăstoaie a susținut că până la momentul actual aproximativ 30% din români, adică 4-5 milioane de oameni, s-au imunizat față de coronavirus. Cu toate astea, fostul președinte al Colegiului Medicilor mai subliniază și că totuși are o reținere privind datele. „Am o reținere cu privire la date. Raportările sunt diferite. După părerea mea cred că în momentul de față cel puțin 30% din populație s-a imunizat. 4-5 milioane de oameni sunt imunizați deja”, spune cunoscutul doctor.

Sursa citată a mai afirmat că nu crede că virusul va mai avea mutații, dar aceasta este o variantă care merită să nu fie exclusă. Întrebat despre siguranța sa că nu va apărea o altă mutație, el a declarat că „trebuia să apară până în prezent. Suntem la mijlocul pandemiei. Dar nu putem garanta.” În opinia medicului, România este un caz fericit, pentru că în țara noastră s-au manifestat forme ușoare ale virusului.

Vasile Astărăstoaie, despre imunizarea poporului român la noul virus. Care este posibilitatea apariției unei mutații?

„Stați acasă nu umblați fleaura prin cimitire și biserici”

Acesta face apel la rațiune și le indică oamenilor că numărul deceselor din cauza SARS-COV-2 nu este mai mare decât cel într-un alt an în lume sau în România. În acest context, ar trebui să-și păstreze calmul și să trateze situația mai degajat decât le este insuflat, pentru că panica nu va aduce nimic bun. În final, medicul atrage atenția asupra interdicției din Noaptea de Inviere, interdicție despre care susține că are de a face cu lumea seculară.

„Dată fiind mortalitatea deosebită în pandemia COVID-19 (0,6o % din mortalitatea generală) trebuie să înțelegem interdicția impusă creștinilor pentru Sfânta Noapte a Învierii: stați acasă. Stați acasă nu umblați fleaura prin cimitire și biserici. Stați acasă, închinați-vă la televizor, luați Lumina Sfântă de la brichetă și dormiți liniștiți. Lumea seculară vă veghează.”
Vasile Astărăstoaie