România, vremea extremelor. ANM anunță azi caniculă, mâine vijelii și temperaturi mult mai scăzute

Vremea extremelor în România. De la ploi torențiale la canicule și invers

Vremea extremelor pe teritoriul României! De la ploi torențiale la caniculă și invers. Ce averizări emit specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie pentru ziua de luni și marți?

Anm, prognoza pentru azi și mâine

După ce am avut înainte o săptămână cu temperaturi potrivite mai degrabă lunii septembrie, iar mai apoi zile caniculare, vremea continuă să suprindă în extreme. Perioada dintre 22 și 28 iulie este săptămâna unde se vor regăsi ambele fenomene. De la jumătatea termenului specificat se va răci dramatic, iar până atunci vom avea și temperaturi mai mari de 30 de grade Celsius în unele zone ale teritoriului. Meteorologii au emis un cod galben de furtuni în aproape toată țara până în cursul dimineții de marți. Conform avertizării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în intervalul 22 iulie, ora 13:00-22 iulie, ora 18:00.

Acest lucru se va resimți în zonele montane, în cea mai mare parte a Transilvaniei, a Moldovei, în nordul Olteniei și în jumătatea de nord a Munteniei. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40/50 l/mp. Specialist ANM: ”Pe parcusul zilei de marți se răcește vremea, valorile de temperatura vor fi ușor mai scăzute decât cele normale în Maramureș, mare parte din Moldova și parțial în Transilvania și Muntenia. Vom avea din nou averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durata ale vântului în centrul, în est, în sud, la deal, la munte și doar izolat în rest. ” 

Caniculă după furtuni și invers. România, țara unde vremea funcționează numai în extreme
Caniculă după furtuni și invers. România, țara unde vremea funcționează numai în extreme

Vremea în București

Luni
Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță maxima de 33 de grade Celsius pentru ziua de luni, 22 iulie, alături de un cer însorit spre parțial noros. Vânturi vin din partea de vest-sud-vest cu 6 km/h și cu rafale de 13 km/h. Noaptea vine cu minima de doar 18 grade Celsius, alături de o aversă de ploaie sau furtună. Vânturi vin din partea de est-nord-est a teritoriului României cu 7 km/h și cu rafale de 15 km/h.

Marți
Maxima pentru marți, 23 iulie, este de 25 grade Celsius, alături de câteva averse din direcția de est-nord-est cu 11 km/h și cu rafale de 18 km/h. Noaptea va fi minima de doar 16 grade Celsius, alături de o aversă de ploaie sau furtună. Vânturi vin din partea de nrd-est a teritoriului României cu 7 km/h și cu rafale de 18 km/h.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI